Koko i duhovi     - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Koko i duhovi

Koko i duhovi

Koko i duhovi (2011.)

Kinorama, Continental film

akcija, avantura, komedija, obiteljski, dječji, misterija

Režija:           Daniel Kušan

Uloge: Antonio Parač, Nina Mileta, Kristian Bonačić, Filip Mayer, Ivan Maltarić, Ozren Grabarić

Scenario:        Daniel Kušan, Ivan Kušan

Producent/i:   Ankica Jurić Tilić

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi:

službene stranice

Koko i duhovi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.87
15
0.00

johnny08 04.01.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Koko i duhovi

Vjerojatno su svi u mladosti čitali barem jednom Kokove pustolovine nastale iz pera Ivana Kušana i one se s pravom nalaze među najpopularnijim dječjim knjigama u povijesti naše književnosti. Kušanov sin, Danijel je odlučio očevo djelo ekranizirati i to bi zaista trebala postati uobičajena praksa da se popularna djela ekraniziraju; jer materijala ima zaista puno (kad smo kod dječjeg žanra Mato Lovrak bi trebao biti neiscrpna tema).
Kušan je uspio snimiti potpuno bezazlen dječji film, koji nažalost odraslima neće predstavljati ništa novo, ali će barem djeci donijeti dobro došli odmak od strane (američke) produkcije na koju smo pomalo svi mi navikli. Samim time i ljestvica ide gore, što je nerealno da hrvatski film može ispuniti, pa tako Kušan Koka ne snima sa specijalnim efektima, potjerama ili sličnim dinamikama; već u okviru zadanog (malog) budžeta radi najbolje što može. Rezultat je šarmantan dječji film, s performansima mladih glumaca koje podosta variraju, nažalost više prema lošem (posebno naslovni junak), uz konstantu koju drži najbolji među njima Kristian Bonačić - u filmu Zlatko, Kokov glavni pomagatelj i prijatelj. Scenaristički sam mišljenja da je priča mogla biti i bolja, ali za dječji film je sasvim dovoljna.
S ostavljenom mogućnošću za nastavak, a posebno nakon vrlo solidnog broja ljudi koji su pogledali film u kinu, Kokove pustolovine bi mogle prerasti u nešto nemoguće u novijoj hrvatskoj kinematografiji. Nastavak originala, pa čak i trilogiju filmova. Samo se nadam da će mogući sljedeći film biti pristupačniji odrasloj publici i da će dobiti veću financijsku injekciju. Također treba spomenuti 'Koka i duhove' kao zadnji film odličnog Predraga Vušovića!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: