Templar - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Templar

Templar

Ironclad (2011.)

ContentFilm International

121' akcija, ratni, povijesni, spektakl, epski

Režija:           Jonathan English

Uloge: Paul Giamatti, Jason Flemyng, Brian Cox, Kate Mara

Scenario:        Jonathan English, Erick Kastel, Stephen McDool

Producent/i:   Rick Benattar, Andrew J. Curtis, Jonathan English

Zemlja:          Velika Britanija, SAD, Njemačka

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Templar

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.69
13
0.00

dbrkic82 23.02.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Loše !!!

Razočaravajuće loš i neuvjerljiv film zato ne gubite vrijeme na ovakve propale projekte.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 25.12.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Magna Carta

Nakon potpisivanja istorijskog dokumenta, poznatijeg kao Magna Carta kojim se ograničava kraljeva vlast, a građanima daju određene slobode, tamo negde 1215 godine. kralj John (Paul Giamatti) odlučuje da povrati ugled i uticaj u zemlji.Uz podršku Vatikana i danskih plaćenika (opet ti Vikinzi) kreće u pohod širom Engleske, likvidirajući barone koji su bili potpisnici dokumenta koji im je garantovao veću slobodu i samostalnost.No kada dođe do zamka Rochester, kao strateški važne tačke za kontrolu čitave južne Engleske, shvatiće da ima posla s grupom dobro organizovanih boraca, spremnih da se bore do poslednje kapi krvi... Jonathan English je stavio svoj potpis na avanturističku, delimično istorijsku, priču iz srednjevekovne Engleske. Stephen McDool je autor originalnog scenarija, koji su režiser i njegov saradnik Erick Kastel preradili u dopadljiv filmski scenario, odstupajući pritom od nekih poznatih istorijskih činjenica (npr. dolazak Francuza, kao saveznika engleskog klera koji je tada bio u sukobu s Vatikanom). Budžet od $25,000,000 i lokacije za setove, pronađene u Walesu, omogućili su stvaranje autentične priče, koja nam kroz brojne akcione scene govori o krvavom istorijskom nasleđu britanske krune.Takođe vredni pomena su postavljena scenografija i pogotovo odlično napravljeni kostimi.Angažovanje niza poznatih britanskih glumaca, pokazao se kao dobar potez, jer većina je veoma dobro odradila postavljene zadatke. Brian Cox u roli vođe pobunjenika, kao baron Albany ubedljivo izgleda u delovima filma kada nema borbi, dok James Purefoy, kao vitez iz reda Templara, odlično deluje u scenama gde se s mačem u ruci, obračunava s ruljom neprijateljski nastrojenih plaćenika.Jedina bitna ženska uloga koju tumači, Amerikanka Kate Mara, kao baronesa Isabel, realno se čini nepotrebnom, jer tokom celog filma se ponaša kao zaljubljena šiparica, bez obzira što je zamak pod opsadom.Za pohvalu je i adekvatan izbor muzike za ovakav filmski žanr.Film koji pretenduje da ponudi sirovu akciju, ipak je ostvario svoj cilj, ako imamo u vidu da su akcione scene zaista brutalno realistično odrađene, sa eksplicitnim prikazom nasilja, kako tokom samih borbi, tako i u postupanju sa zarobljenicima. Vredi pogledati, pogotovo to važi za ljubitelje tzv. filmova sa istorijskom tematikom, a moja preporuka stoji u svakom slučaju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Writer 30.09.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Naslov

Ne znam tko naslovima daje ovaku inventivne prijevode. Genijalan prijevod za Oklopljen.
Čudi me da nije naslovljeno sa princ-koji-je-pokušao-prodati-državu-zločesti-normanima-ko.....
Ma dajte ljudi uozbiljite se.
Film nije ništa posebno no ako imate gripu dobro će vam doći. Uspavljuje bolje od vrućeg čaja i tablete.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andru 29.08.2011 Ocjena recenzije : 0.0

templar

Pogledati ako bas morate....scene borbi su neuvjerljive, dapace vise amaterski snimljene. Nemogu vjerovat da je ovaj film uopce dospio do kino platna. Vise je tv film, za rtl idealan :. Ocjena -2

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 12.08.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Templar

Neki dan sam ovo izgledao. Ni po cemu me se nije dojmio film. Ludog kralja glumi lik koji je do sada igrao u komedijama i feeling "zloce" mi je nepotpun.Scene borbi su donekle krvave,a i to nekako hm-he uradjeno. ostalo...ako ga ne pogledate nista niste propustili,ako ga pogledate,kao i da niste.Ne ostavlja utisak..ocjena 2..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: