Uljezi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Uljezi

Uljezi

Los Otros / The Others (2001.)

Las Producciones del Escorpión S.L.

101' drama, horor, fantastika, triler, noir, misterija, psihološki

Režija:           Alejandro Amenabar

Uloge: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, Christopher Eccleston

Scenario:        Alejandro Amenabar

Producent/i:   Sunmin Park, José Luis Cuerda, Fernando Bovaira

Zemlja:          SAD, Španjolska

Linkovi:

Imdb

Uljezi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.55
11
0.00

Zagonetna i jezovita priča o ženi (Nicole Kidman) koja s djecom živi u zamračenoj kući, a onda otkriva da u njihovom domu žive duhovi.

Grace (N. Kidman) je mlada žena koja živi u velikoj viktorijanskoj kući na osami sa svoje dvoje djece Anne (A. Mann) i Nicholasom (J. Bentley). Djeca boluju od rijetke alergije zbog koje nikad ne smiju biti izloženi danjem svjetlu. Kraj je Drugoga svjetskoga rata, a njezin se suprug Charles (C. Eccleston) još uvijek nije vratio s bojišta.

Kad u kuću dođe troje novih slugu (F. Flanagan, E. Sykes, E. Cassidy), nakon što je stara posluga bez objašnjenja otišla, počinju se događati neobične stvari. Anne tvrdi da viđa dječaka Victora, a Grace, koja svoju djecu uči strogim katoličkim istinama iz katekizma, za takvo nešto ne želi ni čuti. Sve dok jednog dana i sama ne začuje buku u napuštenom tavanu...


'Uljezi', trailer.

Ovo remek-djelo Alejandra Amenabara prava je poslastica za ljubitelje staromodnih, gotskih priča o duhovima i ukletim kućama. Alejandro Amenabar je na Venecijanskom filmskom festivalu za 'Uljeze' bio nominiran za Zlatnog lava, Nicole Kidman za Zlatni globus, a film je dobio brojne Goye - među ostalim u kategorijama najboljeg redatelja, najboljeg scenarija i najboljeg filma.

s.p.