Gabriel - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gabriel

Gabriel

Gabriel (2011.)

Fade In, Zagreb film

72' dokumentarni, drama, romansa, erotski

Režija:           Vlatka Vorkapić

Scenario:        Martina Globočnik, Vlatka Vorkapić

Producent/i:   Magdalena Petrović, Vinko Brešan

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi:

službene stranice

Gabriel

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Hrvatski dokumentarac s ljubavno-erotskim temama u kojem gostuju razna poznata lica - Žuži Jelinek, Vlasta Delimar, Toni Marošević.

Erotski fotograf otkriva tajne prolaze u gradu Zagrebu dok snima razodjevene djevojke. U izlogu, prekrivena ribom, leži naga umjetnica tijekom performansa. Njezin treći muž, kojeg je upoznala na groblju (baš kao i prvoga), lakira joj nokte. Dvoje glumaca (par i u stvarnom životu) izvode prizor silovanja.

Kineski turisti otkrivaju zagrebačke javne kuće iz prošlog stoljeća, a pjevačica čezne za 'onim pravim'. Tko je Gabrijel i kako će ispuniti želje onima otvorena srca?


'Gabriel', isječak.

Redateljica Vlatka Vorkapić diplomirala je televizijsku i filmsku režiju na Akademiji dramskih umjetnosti te komparativnu književnost i češki jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Članica je Udruženja filmskih redatelja, scenaristica i redateljica niza nagrađivanih dokumentarnih i igranih serija ('Pučka intima', 'Zagonetni ulomak', 'Pričopričalica', 'Kad zvoni?'). Režirala je dvadesetak dokumentarnih filmova, dva kratka igrana filma i nekoliko nagrađivanih kazališnih predstava. Za kratki film 'Vozačka dozvola' nagrađena je 1992. na Međunarodnom filmskom festivalu u Munchenu za najbolji scenarij. Godine 2006. primila je od Ministarstva kulture nagradu Marin Držić za najbolju kazališnu dramu 'Judith French'.

Ovaj film imao je premijeru na ZagrebDoxu 2011. te sam ga ocijenio 'zanimljivim, iako kaotičnim', a zaključio sam da bi se 'od ovog materijala dalo napraviti nekoliko odličnih epizoda 'Direkta'.

s.p.