Skyline - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Skyline

Skyline

Skyline (2010.)

Black Monday Film Services, Hydraulx/Blitz

94' akcija, ZF, triler, spektakl, film katastrofe

Režija:           Colin Strause, Greg Strause

Uloge: Eric Balfour, Scottie Thompson, Brittany Daniel

Scenario:        Joshua Cordes, Liam O'Donnell

Producent/i:   Kristian James Andresen, Liam O'Donnell, The Brothers Strause

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Skyline

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.36
14
0.00

markoboban 02.04.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Ne gledaj gore

Braća Colin Strause & Greg Strause zajednički potpisuju još jedan akcioni SF spektakl kojima nas Hollywood u poslednje vreme bombarduje.Ideja je već '1000 puta' eksploatisana u brojnim, pretežno, američkim filmovima.Pogodili ste, opet nas napadaju vanzemaljci. A prva meta je Los Angeles normalno, pa nismo ni sumnjali.Jaka plavičasta svetlost dolazi sa neba i zbunjene zemljane skuplja, odvodeći ih u nepoznato.Grupa prijatelja ćaska u stanu mladog i uspešnog japija Terryja (Donald Faison) koji im objašnjava kako je grad pravo mesto za život i nudi dobru perspektivu za posao.No iznenadni napad sa neba ih prekida u lagodnom ćaskanju, pa ubrzo počinje očajnička borba za život protiv nadmoćnog neprijatelja...Loš scenario koji su napisali Joshua Cordes & Liam O'Donnell, ovde je samo 'nužno zlo' između brojnih scena akcije, gde se polagalo toliko puno u stvaranju spektakularnih specijalnih efekata.Stoga, ako napomenem da je snimanje filma koštalo svega $10,000,000 od čega je čak 95% utrošeno na efekte, onda je i malom detetu jasno šta je bila namera filmske ekipe.Audio-vizuelni ugođaj prikazan u formi video-spota primeren nekakvoj rok grupi, je suština radnje, a sama priča je totalno pojednostavljena, bljutava i nezanimljiva.Logično je da su i likovi ovde u drugom planu, jer svi ljudi su predstavljeni kao žrtve vanzemaljskih osvajača (ženski likovi uglavnom svoju glumu baziraju na vriskanju i zapomaganju).Posebno sam razočaran pojavom Erica Balfoura, glumca za koga mi nije nimalo jasno šta zapravo on traži u ovom filmu.Rad kamere je na mestu, jer su scene napada prikazane iz dosta uglova, čime je samo naglašen akcioni aspekt ove SF-priče.Da rezimiram:loša priča, uz glumatanje, sa nabacanim specijalnim efektima, ima za rezultat jedan loš film koji treba zaobići.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sttewan 14.02.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Užas u punom smislu te riječi

Ne mogu vjerovati da postoji netko tko ima nešto pozitivno za reći o ovom filmu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

gabrijjel 10.02.2012 Ocjena recenzije : 1.0

Pravo osvježenje

Film je dobar,baš po mjeri zaljubljenika u S.F.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 11.10.2011 Ocjena recenzije : 3.0

skyline ???

Dobro ljudi, zar vam se ovaj film cini stvarno toliko los?? Napokon jedan direktan film, bez previse "nevidimnista" scena, prava bitka sa solidnom pricom cak. Nema veze cega je mjesavina, i treba da je mjesavina,ali film je bas direktan,mada su drugorazredni glumci, ali je sasvim gledljiv SF! Sta onda reci za Spilbergovu 8-cu? Nemojte biti samo pre-kriticni. Ovo je solidan SF film sa brzom radnjom i slodnom pricom, s obzirom na budzet filma i glumacku postavu. Ima mnogo "boljih" filmova koje smo popljuvali kao od sale. Meni je dobar..hrabro snimljen sa hrabrom pricom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marin87 08.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Razočarenje žešće

Nema se tu sta pisat previse. Vecina filma koliko toliko dobra da bi na kraju sam zavrsetak filma bio glup do bola!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zoidberg 07.05.2011 Ocjena recenzije : 4.0

a ono

meni čak i nije toliko loš, očita mješavina rat svijetova i cloverfielda. Samo kraj je toliko loš u biti preloš, nema ni zrnca logike..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ivosab 06.05.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Bez veze

Film je jednostavno glup.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

drcypher 06.05.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Ne zasluzuje recenziju

Tocka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: