Tucker i Dale protiv zla - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tucker i Dale protiv zla

Tucker i Dale protiv zla

Tucker & Dale vs Evil (2010.)

Eden Rock Media/Blitz

89' horor, crna komedija

Režija:           Eli Craig

Uloge: Tyler Labine, Alan Tudyk, Katrina Bowden

Scenario:        Morgan Jurgenson, Eli Craig

Producent/i:   Morgan Jurgenson, Albert Klychak, Rosanne Milliken, Deepak Nayar

Zemlja:          Kanada

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Tucker i Dale protiv zla

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.91
23
0.00

Horor komedija o dvojici mladića na odmoru koje mještani greškom zamjene za ubojice!

Tucker McGee (Alan Tudyk) i Dale Dobson (Tyler Labine) dva su miroljubiva seljačića iz zapadne Virginije. Dale je dobrodušan i priglup, te je potpuno nesposoban komunicirati sa suprotnim spolom. Tucker želi riješiti njegov problem. Kad se gotovo sudare s osmero studenata, pokreće se niz događaja na koje nitko nije bio spreman. 

Među studentima su Allison (Katrina Bowden), djevojka kakvu možete vidjeti u časopisima, i Chad (Jesse Moss), mladić kakvog obično možete vidjeti na istoj stranici pokraj nje. Tucker i Dale ugledaju ih u dućanu i Dale istog trena ostaje oduzet. Ne može skinuti pogled s Allison jer nikad prije nije vidio nijedno ljepše biće. Njegov pogled ostali shvate kao neprijateljski i u žurbi odlaze, ostavljajući ga još jednom duboko zamišljenog nad nesposobnošću komuniciranja sa suprotnim spolom. 

Tucker i Dale putuju do kolibe koja ih ostavlja bez teksta – obrasla je biljem, narušena korijenima drveća, izblijedjela boja se guli...a oni misle da je savršena! Odluče ju malo popraviti, no prvo se bace na pivu i ribolov na jezeru. Istovremeno, studenti dolaze na plivanje. Allison i Chad se posvađaju te ona izlazi na stijene, otkud spazi kako ju Tucker i Dale promatraju. Zavrišti, slučajno se oklizne i glavom lupi u stijenu – te onesviještena klizne u vodu! Tucker i Dale skaču joj u pomoć. U trenutku kad ostali reagiraju na njezin vrisak, njih ju dvojica već izvlače u svoj čamac. Počinje najgora noćna mora! 

U kolibi Allison shvati da su Tucker i Dale bezopasni. Nažalost, ostali misle da su zapravo ubojice i da moraju poduzeti sve što je u njihovoj moći da bi spasili Allison. No, kad god napadnu Tuckera i Dalea, jedan od njih slučajno pogine...


'Tucker i Dale protiv zla', trailer.

Dio kritičara pohvalio je humor filma i uglavnom mu zamjerio slabi treći čin, a srpski horor kritičar Dejan Ognjanović je dosta stroži, pa je u svojoj recenziji zaključio da je ovo 'jedan jedva-osrednji filmić tokom koga će svaka osoba iole izgrađenog ukusa i smisla za humor uglavnom da cokće, vrti glavom i nervira se, pa se stoga preporučuje isključivo onima bez ukusa i bez smisla za humor.'

s.p.