Voda za slonove - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Voda za slonove

Voda za slonove

Water for Elephants (2011.)

3 Arts Entertainment/Continental Film

drama, romansa

Režija:           Francis Lawrence

Uloge: Reese Witherspoon, Robert Pattinson, Christoph Waltz, Paul Schneider

Scenario:        Richard LaGravenese, Sara Gruen

Producent/i:   Gil Netter, Erwin Stoff

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Voda za slonove

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.89
19
0.00

Student veterine zapošljava se u cirkusu i zaljubljuje u ženu okrutnog vlasnika cirkusa. Romantična drama s Robertom Pattinsonom.

Jacob je kao mladić nakon pogibije roditelja napustio veterinarski studij i pridružio se cirkusu braće Benzni. Cirkus svojim tiranskim metodama vodi August i pokušava spasiti posao u teškim vremenima krize. 

Njegova žena Marlena je zvijezda predstave. Jacob i Marlena se povežu oko brige za novu cirkusku atrakciju, slonicu Rosie, te njihovo prijateljstvo prerasta u ljubav. Dok napetost raste, oni moraju odlučiti koliko daleko će ići kako bi zaštitili voljene od bijesa nepredvidljivog Augusta.


'Voda za slonove', trailer.

Roman 'Voda za slonove' Sare Gruen objavljen je 2006. godine i odmah postigao veliki uspjeh širom svijeta. Ubrzo nakon objavljivanja knjige, producent Gil Netter obratio se redatelju Francisu Lawrenceu s idejom da se prema njoj snimi film. Lawrence kaže: 'Knjigu sam pročitao u jednom dahu. Odnos između Marlene i Jacoba kakvog smo izgradili u filmu pravi je sporogoreći fitilj. Mislim da se Jacob odmah zaljubio u njezinu ljepotu, čaroliju, snagu i samopouzdanost. No, ona je strogo čuvana i ne vjeruje gotovo nikome. Jacob počinje rušiti zidove kojima je ograđena i uvlači se u njezin svijet. Mislim da je ona pala na njegovu etičnost. A mene je najviše zaintrigirao cirkus jer me privlače oni iz starih vremena, 1920-ih i 1930-ih. Specijalni su sa svojim parnim vlakovima, predivnim šatorima, elegantnim izvođačima i egzotičnim životinjama.'

Scenarist Richard LaGravenese (nominiran za Oscara za 'Kralja ribara') surađivao je s redateljem na preradi romana od 400 stranica u scenarij tako da zadrže teme, ton i osnove priče, kao i neke ključne trenutke, a da istovremeno uključe i neke nove ideje. LaGravenese kaže: 'Glavni zadatak bio nam je tri glavna lika učiniti aktivnijima i Marleni i Augustu dati drugačije životne priče. Željeli smo da svi shvate njihove razloge te da moralno pitanje – tko je ispravan, a tko nije, bude nešto složenije. Nitko nije 100 posto nevin.'

s.p.