Zečja rupa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zečja rupa

Zečja rupa

Rabbit Hole (2010.)

Olympus Pictures, Blossom Films/Discovery Film

91 drama, psihološki

Režija:           John Cameron Mitchell

Uloge: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest

Scenario:        David Lindsay-Abaire

Producent/i:   Nicole Kidman, Gigi Pritzker, Per Saari

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Zečja rupa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
8
0.00

Emotivna drama o bračnom paru (Nicole Kidman i Aaron Eckhart) koji nakon nesreće gubi sina i pokušava ponovno naći životni smisao.

Becca i Howie Corbett su sretan bračni par čiji se savršen svijet sruši kada im pogine sin Danny. Dannyja je pogazio auto i dječak je na mjestu umro.  Becca se pokušava suočiti sa šokom. Utjehu pronalazi u druženju sa mladim crtačem stripova, Jasonom koji je krivac za nesreću njezina sina. 

Njezina fiksacija mladićem odvlači je od uspomene na sina dok je Howie neutješan i stalno misli na prošlost. Corbettovi će se svaki na svoj način boriti sa uspomenama, ali i graditi svoju budućnost. 


'Zečja rupa', trailer.

Film 'Zečja rupa' snimljen je prema drami Davida Lindsaya Abairea. Kazališnu scenu New Yorka taj je komad obogatio 2006. Bilo je to drugačije djelo, nešto čemu se poznavatelji njegova opusa nisu nadali. To je ozbiljna priča o paru kojeg snađe nesreća, no ne ide u konvencionalnom smjeru. Pisac predstavlja glavni par bez sentimentalnosti, kao pametne i duhovite ljude za koje znate da neće patetizirati. Oni se s tragedijom nose s dozom tvrdoglavosti i sarkazma, i samo tako iznalaze spas. 

Sam naslov filma asocira na poznatu rupu iz 'Alise u zemlji čudesa', prolaz u nestvarno, izvanredno iskustvo s onu stranu zbilje gdje se dešavaju nemoguće stvari. To iskustvo nerealnosti svakako je način za opisivanje osjećaja boli i tugovanja, mjesta gdje nitko ne želi biti doma i gdje su svi stranci. Nicole Kidman je predstavu spazila na Broadwayu (ulogu Becce igrala je Cynthia Nixon iz 'Seksa i grada') te je odmah znala da želi tumačiti filmsku Beccu. Za tu je ulogu nominirana za Zlatni globus te za Oscara

Roger Ebert je u svojoj kritici istakao da je, s obzirom na priču kojom se bavi, 'Zečja rupa' 'iznenađujuće zabavna'. Film je u 'boljem raspoloženju nego njegovi likovi', a 'humor proizlazi iz odličnih opservacija ljudske prirode'. I ostali kritičari su pohvalili film kao 'bolnu i duhovitu dramu koja izbjegava klišeje i odiše životnošću', a posebno je pohvaljena Kidman koja se 'potpuno dala u ulogu'.

s.p.