Na more! - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Na more!

Na more!

Alamar (2009.)

Mantarraya Producciones, Xkalakarma

73' dokumentarni, drama

Režija:           Pedro González-Rubio

Uloge: Jorge Machado, Natan Machado Palombini, Nestór Marín

Scenario:        Pedro González-Rubio

Producent/i:   Pedro González-Rubio, Jaime Romandia

Zemlja:          Meksiko

Linkovi:

Imdb

Na more!

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Dokumentarno-igrani hibrid o ribarenju, odnosima muškarca i žene, djece i roditelja, čovjeka i prirode.

Ovo je prošlogodišnji dobitnik glavne nagrade Rotterdam film festivala, koji je hrvatsku premijeru imao na 3. Subversive Film Festivalu. Dragan Rubeša je tom prilikom napisao odličnu kritiku koju prenosimo:

'U zemlji koja slavi stotu obljetnicu revolucije uz tko zna koji po redu okršaj narko bandi, izgleda da je autor pronašao jedini spas od te otužne stvarnosti u bijegu u neo-flahertijevski i još uvijek netaknuti raj koraljnog grebena Banco Chincorro pretvoren u neku vrstu ultimativne Nigdjezemske upakirane u suptilni celofan majanske mistike gdje jedan dječak provodi određeno vrijeme s ocem ribarem. Dječak inače živi s majkom u Rimu i pruža mu se rijetka prilika da oca bolje upozna.

Ovo je u isti mah čista poezija u pokretu, cinema verite kao obiteljska terapija i traktat o ribarenju, dakle, radu. Film o odnosima. Odnosima muškarca i žene, djece i roditelja, čovjeka i prirode. Čitav film pratimo, dakle, živote ljudi koji nam se čine posve nevjerojatnima, premda i među njima postoje oni koji razmišljaju o životima drugih. Zato 'Alamar' nije samo utopijska vizija odnosa oca i sina.'


'Na more!', trailer.

s.p.