Mr. Joint - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mr. Joint

Mr. Joint

Mr. Nice (2010.)

Independent, Kanzaman, Prescience, VTI

121' komedija, krimi, drama, biografski

Režija:           Bernard Rose

Uloge: Rhys Ifans, Chloë Sevigny, David Thewlis, Elsa Pataky, Crispin Glover

Scenario:        Bernard Rose

Producent/i:   Luc Roeg

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Mr. Joint

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
3
0.00

Humorna drama o elitnom britanskom krijumčaru marihuane koji je poslovao poput Jamesa Bonda, a živio pravim obiteljskim životom.

Film prati životnu priču elitnog britanskog krijumčara droge - Howarda Marksa zvanog Mister Nice. Bio je putnički agent, promotor rock koncerata, pisac i najveći krijumčar marihuane na svijetu. Glavni kontakti su mu bili mafija, IRA, CIA i MI6. Na kraju je imao 43 lažna imena, 4 djece, 89 telefonskih linija, 25 tvrtki i preko milijun prodanih knjiga!


'Mr. Nice', trailer.

Redatelj Bernard Rose rođen je u Londonu, a svoj prvi film napravio je sa svega 9 godina. Kasnije je radio na Muppet Showu, te je ujedno pohađao National Film and Television School. Do početka redateljske karijere režira par videospotova za MTV, a prvi proboj napravit će sa svojim prvim dugometražnim filmom, 'Paperhouse'. Najpoznatiji radovi su mu 'Candyman' i 'Besmrtna ljubav'.

Film je proglašen 'često urnebesnom, ponekad tužnom, a većinom nadrealnom pričom' o životu Howarda Marksa koji nije živio životom tipičnog dilera već je izbjegavao koristiti i prodavati teške droge, nije odrastao u siromašnoj obitelji, nije se koristio nasiljem, a navodno je bio i vjeran svojoj ženi. Zamjerke filmu su da romantizira život dilera i nema zanimljiv glavni lik, no hvali se opuštenost filma kojeg uspoređuju sa starim britanskim 'ealing komedijama'.

s.p.