Cura na lošem glasu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Cura na lošem glasu

Cura na lošem glasu

Easy A (2010.)

Sony Pictures

92' komedija, romansa, satira, teen

Režija:           Will Gluck

Uloge: Emma Stone, Penn Badgley, Amanda Bynes, Dan Byrd, Lisa Kudrow, Stanley Tucci

Scenario:        Bert V. Royal

Producent/i:   Zanne Devine, Will Gluck

Zemlja:          SAD

Linkovi: službene stranice, Imdb

Cura na lošem glasu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
36
0.00

Tinejdžerska komedija o gimnazijalki (Emma Stone) koja izmisli da je izgubila nevinost, pa ju tračevi pretvaraju u pravu školsku flundru.

Olive Penderghast (Emma Stone) je bila obična američka srednjoškolka dok jednoga dana nije odlučila prestati biti toliko tipična. Što bi trebala napraviti prosječna djevojka kad njena prijateljica Rhiannon (Aly Michalka) poželi doznati što je radila preko vikenda, a ona joj nema apsolutno ništa za ispričati? Može li anonimna djevojka poput Olive smisliti sitnu laž koja će joj donijeti barem malo onoga za čime mašta svaki tinejdžer – popularnosti?

Neke se glasine jednostavno ne mogu zaustaviti, pogotovo kad Marianne (Amanda Bynes), koja je najutjecajnija cura srednje škole Ojai, krivo protumači Olivine riječi koje je usput načula. Vrlo brzo, šuškanja o Olivinom promiskuitetu postaju top tema. Iako nije maštala baš o takvom tipu popularnosti, 'slave' se prilično teško odreći pa Olive odluči ne negirati glasine. Čak naprotiv, i sama ih podupire svojim novim seksi izgledom i sarkastičnim ponašanjem.

Njezin omiljeni profesor, gospodin Griffin (Thomas Haden Church), izražava zabrinutost, a njegova žena (Lisa Kudrow) je školska savjetnica koja Olive nudi uobičajene savjete. Olive se drži svoje priče jer, na kraju krajeva, ona zna pravu istinu, a i njeni joj roditelji (Stanley Tucci, Patricia Clarkson) vjeruju.

Dok se njena priča nastavlja i polako započinje svoj vlastiti život, Olive nema drugog izbora nego identificirati se s likom iz romana 'Grimizno slovo' i prihvatiti starozavjetnu ulogu bludnice na koju svaljuju sve grijehe...

 
'Cura na lošem glasu', trailer. 

'Cura na lošem glasu' bila je na dobrom glasu kod kritičara koji su izjavili da je ovo 'film za tinejdžere koji bi trebali prihvatiti i odrasli'. Pohvaljen je casting filma, osobito Emma Stone u glavnoj ulozi, te Stanley Tucci i Patricia Clarkson u ulogama ultraliberalnih roditelja. Iako se film referira na 'Grimizno slovo', kritičari uglavnom ističu da film nije tako dobra obrada klasika kao što su to npr. 'Djevojke s Beverly Hillsa'. Ipak, hvali se inteligentan scenarij i dobar naslovni lik, te mnogi ističu da je očito kao uzor poslužila 'Juno' Diablo Cody.

s.p.