Posljednji egzorcizam - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Posljednji egzorcizam

Posljednji egzorcizam

The Last Exorcism (2010.)

StudioCanal, Strike Entertainment / Blitz

87' horor, fantastika, triler, misterija

Režija:           Daniel Stamm

Uloge: Patrick Fabian, Ashley Bell, Iris Bahr

Scenario:        Huck Botko, Andrew Gurland

Producent/i:   Marc Abraham, Thomas A. Bliss, Eric Newman, Eli Roth

Zemlja:          SAD, Francuska

Linkovi:

Imdb, službene stranice

Posljednji egzorcizam

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.38
8
0.00

Svećenik Marcus odluči pred kamerama pokazati kako je izvodio lažni egzorcizam - a onda u svojoj posljednjoj misiji shvati da pred sobom ima pravu opsjednutost!

Nakon godina varanja vjernika i uzimanja novca za provođenje egzorcizma, velečasni Cotton želi očistiti savjest i sve razotkriti pred kamerama. Filmska ekipa putuje u ruralni dio Louisiane, na farmu Louisa Sweetzera, fundamentalističkog vjernika koji tvrdi da mu je kći Nell opsjednuta.

Nell se svakog jutra budi u krvi životinje zaklane na farmi, ali se ničega ne sjeća. Louis je uvjeren kako samo obred egzorcizma može pomoći njegovoj kćeri. Cotton započinje sa svojim uobičajenim trikovima, ali ubrzo shvaća da ga godine religioznih šarada nisu pripremile na ovaj susret. Sad mora pronaći način kako spasiti Nell i cijelu ekipu - prije nego bude prekasno...

 


'Posljednji egzorcizam', trailer.

 

Ovaj zanimljiv horor bavi se temom 'južnjačkog folklora' utjelovljenog u vjerskom fundamentalizmu i lažnom egzorcizmu, te je proglašen 'jeftinim, ali pametno napisanim i jezovitim trilerom' koji se definira kao 'mješavina 'Istjerivača đavola', 'Projekta: Vještice iz Blaira' i 'Paranormalnog'.

s.p.