Muškarci koji mrze žene (2009.) - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Muškarci koji mrze žene (2009.)

Muškarci koji mrze žene (2009.)

Män som hatar kvinnor / The Girl with the Dragon Tattoo (2009.)

Nordisk Film, Det Danske Filminstitut, Swedish Film Institute / Continental Film

152' krimi, drama, triler, noir, misterija

Režija:           Niels Arden Oplev

Uloge: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Sofia Ledarp

Scenario:        Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg

Producent/i:   Søren Stærmose

Zemlja:          Švedska, Danska, Norveška, Njemačka

Linkovi:

Imdb, službene stranice

Muškarci koji mrze žene (2009.)

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.89
19
0.00

Švedski triler o novinaru i hakerici koji razotkrivaju mračnu prošlost jedne obitelji. Adaptacija prvog romana 'Milenijske trilogije'!

Prije četrdeset godina, Harrier Vanger nestala je s obiteljskog okupljanja na otoku koji posjeduje moćni klan Vanger. Njezino tijelo nije nikada pronađeno, a njezin je ujak uvjeren da je ubojica član njegove povezane, ali disfunkcionalne obitelji.

Unajmljuje novinara Mikaela Blomkvista i problematičnu, ali spretnu hakericu Lisbeth Salander kako bi istražili slučaj. Kada povežu nestanak Harriete i brojna groteskna ubojstva prije četrdesetak godina, počinju otkrivati tamnu povijest obitelji. Ali, Vangerovi su jak klan i Blomkvist i Salander će morati otkriti koliko su daleko spremni ići da bi zaštitili sami sebe...

 


'Muškarci koji mrze žene', teaser.

 

Autor Stieg Larsson preminuo je 2004. godine, ostavivši tri neobjavljena romana poznata kao 'Milenijska trilogija'. Trilogija je postala svjetska senzacija, a filmska adaptacija 'Muškaraca koji mrze žene' bila je 2009. europski film godine po zaradi. U Švedskoj su ekranizirana sva tri nastavka, a Amerikanci su počeli snimati svoju verziju koju režira David Fincher.

Film je proglašen 'neodoljivim trilerom s rijetkom kvalitetom da ima heroinu koja je fascinantnija nego priča', te 'hipnotičkim filmom koji ti zalazi pod kožu.'

Contintal Film je izdao DVD 'Millennium trilgoija' u kojemu se nalaze tri filma koja sačinjavaju cijeli roman, a to su uz ovaj, 'Kule u zraku' i 'Djevojka koja se igrala vatrom'.

s.p.