Centurion - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Centurion

Centurion

Centurion (2010.)

Celador Films/Blitz

97' akcija, avantura, povijesni

Režija:           Neil Marshall

Uloge: Michael Fassbender, Dominic West, Olga Kurylenko, Paul Freeman, Ulrich Thomsen, David Morrissey

Scenario:        Neil Marshall

Producent/i:   Christian Colson, Robert Jones

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi: Imdb
službene stranice

Centurion

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.71
17
0.00

Rimske legionare napadaju Pikti i zarobljavaju im generala, a preživjeli vojnici kreću u akciju oslobađanja i bijega. Akcijski film s krvavim scenama borbi!

Godina je 117. Rimsko Carstvo proteže se od Egipta do Španjolske, a na istoku skroz do Crnog mora. Za to vrijeme, u sjevernoj Britaniji vladaju nemiri – neustrašivi i divlji Pikti prkose Rimljanima na svakom koraku. Quintus Dias (Fassbender), zajedno s generalom Virilusom (West) koji predvodi legendarnu Devetu legiju, odlazi suočiti se s Piktima, pod naredbom da ih sve pobije i istrijebi.

Međutim, nakon što ih na nepoznatom tlu dočeka zasjeda, a general Virilus bude otet, Quintus će se zajedno s malom šačicom preživjelih legionara morati suočiti s opakom ratnicom Etain (Kurilenko), pokušati spasiti generala Virilusa i nekako doći do rimske granice...

 


'Centurion', trailer.

 

Iako ga ne nazivaju velikim filmom, kritičari ga hvale kao solidni akcijski film s odličnim izvedbama glavnih glumaca predvođenih Michaelom Fassbenderom ('Nemilosrdni gadovi', 'Glad'). Redatelj Neil Marshall poznat je kao autor horora ('Špilja užasa'), pa se i ovaj film ističe po brutalnim scenama borbi, a radnja s borcima koji bježe s neprijateljskog područja mnoge je podsjetila na Waltera Hilla i njegove klasike kao što su 'Južnjačka utjeha' i 'Ratnici podzemlja'.

s.p.