Robin Hood - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Robin Hood

Robin Hood

Robin Hood (2010.)

Universal Pictures

140' akcija, povijesni, epski

Režija:           Ridley Scott

Uloge: Russell Crowe, Cate Blanchett, William Hurt, Mark Addy, Matthew MacFadyen, Scott Grimes, Kevin Durand, Vanessa Redgrave, Oscar Isaac

Scenario:        Brian Helgeland

Producent/i:   Russell Crowe, Brian Grazer, Ridley Scott

Zemlja:          SAD, Velika Britanija

Linkovi: Imdb
službene stranice

Robin Hood

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
27
0.00

Russell Crowe je novi Robin Hood, legendarni junak koji se bori za pravdu i ruku lijepe Marion, i to u režiji majstora povijesnih filmova Ridleya Scotta! 

'Robin Hood' prikazuje život vrsnog strijelca Robina (Russell Crowe) kojeg je tijekom služenja u vojsci kralja Richarda I u ratu protiv Francuza zanimao samo vlastiti opstanak. Nakon Richardove smrti Robin putuje u Nottingham, grad koji trpi korumpiranost despotskog šerifa i previsoke poreze, te se zaljubljuje u odvažnu udovu lady Marion (Cate Blanchett), ženu koja sumnja u identitet i motive ovog križara iz šume.

U nadi da će osvojiti njezinu ruku i spasiti selo, Robin okuplja bandu čije ubojite plaćeničke vještine može nadmašiti jedino njihova volja za životom. Robin sa svojim saveznicima pokušava spriječiti nastanak krvavog građanskog rata i Engleskoj još jednom vratiti stari sjaj.


'Robin Hood', trailer.

Film je dobio osrednje kritike, neki kritičari su otvoreno izjavljivali kako im se više sviđa verzija Mela Brooksa nego ova u kojoj je natrpano puno bizarnih scenarističkih izmišljotina. Ljubitelji filma pohvalili su realističnost borbi i ratnu atmosferu, te je istaknuto da Ridley Scott još uvijek zna režirati spektakl.