Priča o igračkama 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Priča o igračkama 2

Priča o igračkama 2

Toy Story 2 (2010.)

Disney, Pixar

92' animirani, dječji

Režija:           John Lasseter, Lee Unkrich, Ash Brannon, Andrew Page

Uloge: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Kelsey Grammer, Don Rickles, Jim Varney, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Annie Potts, Wayne Knight

Scenario:        John Lasseter, Pete Docter, Ash Brannon, Andrew Stanton, Jared Stern

Producent/i:   Sarah McArthur, John Lasseter, Helene Plotkin, Karen Jackson, Darla Anderson

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
službene stranice

Priča o igračkama 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.29
7
0.00

Igračke se udružuju i kreću spasiti Woodyja kojeg je oteo zli kolekcionar igračaka. Drugi nastavak serijala o igračkama, ovaj put i u našim 3D kinima!

Radnja 'Priče o igračkama 2' počinje u trenutku kada Andy odlazi u kaubojski kamp i ostavlja svoje igračke. Stvari se počnu zahuktavati kada opsesivni kolekcionar igračaka Al McWhiggin otme Woodyja za kojeg se uspostavi da je vrijedan raritet iz televizijske emisije koja je bila popularna pedesetih godina.

Woody upoznaje ostale igračke iz te televizijske emisije – kaubojku Jessie, konja Bullseyea i Prospector Petea. Buzz Svjetlosni i ostale igračke iz Andyjeve sobe kreću spasiti svog prijatelja kako ne bi završio kao muzejski izložak. Igračke srljaju iz jedne nevolje u drugu u odvažnoj potjeri da vrate Woodyja kući prije nego se Andy vrati...


'Priča o igračkama 2 3D', trailer.

Nastavak 'Priče o igračkama' ponovo je okupio isti kreativni tim koji je stvorio i original, uključujući i Andrewa Stantona koji je, kao jedan od scenarista 'Priče o igračkama', bio nominiran za nagradu Oscar. Redatelj John Lasseter osobno je nadgledao kreativnu stranu konverzije filma 'Priča o igračkama' u 3D animaciji, uz svoju poznatu ekipu tehničkih čarobnjaka koji su obavili sve potrebne korake u procesu transformacije.

Računalna animacija iznimno je napredovala u nekoliko godina koliko je proteklo od snimanja 'Priče o igračkama' koji je bio prvi animirani film te vrste. Pixar je izdvojio značajna sredstva kako bi stvorio i poboljšao alate i aplikacije za potrebe animacije. Kao i ostali Pixarovi filmovi, i ovaj je dobio sve same pohvale. Kritičari su izjavili da film 'još jednom pokazuje kako animacija može biti zabavna i maštovita', a proglašavali su ga i filmom godine.