Legija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Legija

Legija

Legion (2010.)

Bold Films/Blitz

100' akcija, fantastika, triler

Režija:           Scott Charles Stewart

Uloge: Paul Bettany, Dennis Quaid, Doug Jones, Kate Walsh, Lucas Black

Scenario:        Scott Charles Stewart, Peter Schink

Producent/i:   David Lancaster, Michel Litvak

Zemlja:          SAD

Linkovi:
Imdb
službene stranice

Legija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.47
17
0.00

Bog šalje na Zemlju legiju anđela da izazove apokalipsu, a jedina nada za spas čovječanstva je grupa stranaca u zabačenom restoranu i - jedan arhanđeo!


Nesvjestan kaosa koji se odvija širom svijeta, vlasnik udaljenog restorana na benzinskoj postaji Bob Hanson (Dennis Quaid) i njegov partner Percy (Charles S. Dutton) nastavljaju s poslom kao i obično. Prelijepa i poodmaklo trudna konobarica Charlie (Adrianne Palicki) poslužuje doručak Sandri i Howardu (Kate Walsh i Jon Teeney), imućnom paru iz predgrađa i njihovoj kćeri Audrey (Willa Holland), koji čekaju da im Bobov sin Jeep (Lucas Black) popravi auto.

Kada nestane televizijskog signala, a telefoni prestanu funkcionirati, grupica shvaća da su izgubili svaku komunikaciju za vanjskim svijetom. Dok pokušavaju shvatiti što se događa; je li u pitanju potres ili možda teroristički napad, u restoran stiže starija gospođa (Jeannette Miller) koja simpatično naručuje odrezak. Kada joj Charlie donese obrok, starica odjednom počne sipati šokantne prostote. U tren oka, krhka starica razvija nadljudsku snagu, krvoločno napadajući Howarda, koji ostaje kritično ozlijeđen.

Očajnički pokušaj da dovedu liječnika propadne kada neprobojni oblak letećih insekata pretvara restoran u jedino sigurno mjesto miljama uokolo. Dok grupica počinje shvaćati jezivu istinu o situaciji u kojoj se nalaze, pridružuje im se neznanac (Paul Bettany) naoružan pravim arsenalom ukradenog oružja, donoseći Charlie vijest da je njeno nerođeno dijete jedina nada za preživljavanje čovječanstva i da je on spreman učiniti što god je potrebno da ga spasi. 

Ubrzo svijet za posljednje ostatke čovječanstva postaje mjesto iz najgorih noćnih mora, dok horde podivljalih ubojica lutaju zemljom u potrazi za svježim žrtvama, praćeni vojskom anđela odlučnih istrijebiti i posljednjeg čovjeka, donoseći konačnu apokalipsu...

 


'Legija', trailer.

 

Ovaj fantastični triler s apokaliptičnom temom dobio je vraški loše kritike. Osim nelogične priče, kritičarima su zasmetale i ostale stvari u filmu (loše osvjetljenje, montaža, scenarij, gluma...), a 'Legija' je proglašena B-filmom koji 'snižava kvocijent inteligencije' i neuspjelim 'Terminatorom 2 s anđelima'