Lica glumice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Lica glumice

Lica glumice

(2010.)

studio MNC

65' dokumentarni, biografski

Režija:           Ana-Marija Bokor

Uloge: Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šarić-Kukuljica, Marija Sekelez

Scenario:        Ana-Marija Bokor

Producent/i:   Jerko Domagoj Vrdoljak

Zemlja:          Hrvatska

Lica glumice

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Dokumentarni portreti hrvatskih glumica različitih generacija: Ane Begić, Bojane Gregorić-Vejzović, Doris Šarić-Kukuljica i Marije Sekelez.

U fokusu ove priče su četiri glumice različitih generacija - Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šarić-Kukuljica i Marija Sekelez koje su 2007. godine nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta. Pratimo ih od objave nominacija te do same dodjele koja se održava svake godine 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Dokumentarni film 'Lica glumice' je svojevrsno razotkrivanje. Otkriva nam različita lica glumica i tko su uopće glumice, što misle i osjećaju, dok igraju - glume na sceni, no i dok žive svoje privatne živote. Kroz ispovijesti i iskustva različitih glumica, redateljica filma Ana-Marija Bokor (i sama glumica!) približava širokoj publici fenomen glumačkog poziva te otkriva gdje je početak i kraj bavljenja tim umjetničkim zvanjem, a gdje ono prelazi u vječnost i mit. Film je uspješno prikazan na Puli, Motovunu i na Liburnija film festivalu.

Redateljica Ana-Marija Bokor rođena je 1975. u Zagrebu gdje je diplomirala 1999. na Akademiji dramske umjetnosti, odsjek glume. Tijekom studija počinje profesionalno raditi u kazalištu Kerempuh, Gavelli i ITD-u te na filmu, televiziji i na radiju. Nakon što je diplomirala, odlazi u London na studijsko usavršavanje u Actors Centre čiji je osnivač Laurence Olivier te radi na više kratkih filmova gdje je koautor i glumica. Po povratku u Zagreb 2001. dobiva status slobodnog umjetnika i radi u nizu kazališta - Teatru u gostima, HNK, GK Žar ptica - te igra na filmu i TV-u. 2006. godine nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta. Kao autorica je 2008. napravila ovaj dokumentarac.