Then She Found Me - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Then She Found Me

Then She Found Me

Then She Found Me (2007.)

Less Is More Pictures/Blitz

100' komedija, drama, romansa

Režija:           Helen Hunt

Uloge: Helen Hunt, Bette Midler, Colin Firth, Matthew Broderick, Ben Shenkman

Scenario:        Victor Levin, Alice Arlen

Producent/i:   Helen Hunt, Pamela Koffler, Katie Roumel

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Then She Found Me

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

markoboban 06.06.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Opšta zbrka

Helen Hunt debituje kao režiser u filmskoj adaptaciji romana Elinor Lipman 'Then She Found Me', koji su Alice Arlen & Victor Levin, uz pomoć novopečene režiserke, preradili u filmski scenario.April Epner (Helen Hunt), vaspitačica iz New Yorka shvata da joj se bliži 40.-a, a još uvek nije zasnovala porodicu, nema dece, a ni ljubavni život joj nije baš nešto.Nakon smrti maćehe, u njen život se pojavljuje poznata voditeljka talk-show emisija, Bernice (Bette Midler) sa tvrdnjom da je njena prava majka...Drama sa potrebnom dozom humora, a ima i romantike (pokušaji da se učiteljica iskreno zaljubi) predstavlja nam običnu ženu, prepuštenu samoj sebi u rešavanju brojnih problema koji se javljaju praktično u nizu, bez obzira na to da li je naša junakinja spremna sve to da izdrži i razreši.Jako zanimljiva glumačka ekipa dala je svoj doprinos radnji, tumačeći kompleksne likove opterećene sopstvenim 'demonima', gde bih posebno istakao Colina Firtha, u roli Franka roditelja deteta koje vaspitava u školi smetena učiteljica. Brzi dijalozi daju neophodnu dinamiku radnji, ali ovde nemamo toliko potreban ozbiljniji zaplet sa nekim preokretom što bi gledaoca privuklo ili zaintrigiralo u samoj priči, pa se sve praktično okreće oko April.Onako prosečno, a kako je tek na početku režiserke karijere, valjda će drugo ostvarenje 'by Helen Hunt', biti bolje, kako u umetničkom, tako i u komercijalnom pogledu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Darrabban 03.12.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Neobičan spoj komedije i drame

Ponekad se dogodi da neke filmove pogledate isključivo zbog glumaca, a ne zbog same tematike. Tako je i mene zaintrigirao ovaj film zbog odlične glumačke postave (Hunt, Firth, Midler i Broderick) i mogu reći da nisam pogriješio jer je gledanje "Then She Found Me" jedno sasvim neobično iskustvo.

Teško je svrstati ovaj film u neku žanrovsku ladicu, pošto je taman negdje između komedije i drame s povremenim romantičnim segmentima. Redateljica Helen Hunt je uspjela u film ugurati čitav niz različitih tema od sredovječne krize, biološkog sata, majčinstva, odnosa majke i kćeri do ljubavnih veza i intriga, te uz sve to čak se uspjela dotaći i vjere. Ono što film čini intrigantnim su svakako dijalozi koji su iskričavi i ponekad začudni sa tragovima satire (pogotovo u njenom odnosu s majkom), pa će vas ponekad asocirati na tipično woody allenovski štih.

Ako bih tražio zamjerku onda bih trebao izdvojiti nedovoljnu definiranost odnosa među likovima, prvenstveno jer radnja neprestano skače iz jedne situacije u drugu, no to je donekle realističan osvrt na život koji ne čeka na vas da sami odlučite, već ih često donosi umjesto vas. Moram priznati da mi Helen Hunt u glavnoj ulozi izgleda prilično ostarjelo te mi je tim teže bilo prihvatiti činjenicu da joj je Bette Midler majka, iako je to i realno gledajući, moguće.

Kad sve zbrojimo, "Then She Found Me" je intrigantan spoj malog indie filma i mainstream komedije, ali bojim se da jednostavno neće biti dovoljno zanimljiv za prosječnog filmskog konzumenta...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: