Michael Jackson's This Is It - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Michael Jackson's This Is It

Michael Jackson's This Is It

Michael Jackson's This Is It (2009.)

Sony Pictures Entertainment/Blitz

112' dokumentarni, glazbeni, biografski

Režija:           Kenny Ortega

Uloge: Michael Jackson, Alex Al, Nick Bass

Producent/i:   Paul Gongaware, Randy Phillips

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
Službene stranice

Michael Jackson's This Is It

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.67
3
0.00

Ekskluzivni dokumentarni film snimljen na zadnjim koncertnim probama Michaela Jacksona.

'This Is It' je nastao iz stotina sati materijala snimljenog na probama za vrijeme priprema za koncerte Michaela Jacksona koji su se trebali održati u Londonu. Snimke su rađene HD kamerom, a neki će dijelovi filma biti u 3D-u i pružit će gledateljima jedinstvenu retrospektivu Jacksonove karijere upotpunjenu intervjuima s njegovim najbližim prijateljima i suradnicima.
 
Većina materijala snimljena je u lipnju 2009. u Staples Centru u Los Angelesu i u The Forumu u Ingelwoodu gdje su održavane pripreme i probe za koncerte koji su trebali biti održani u O2 Areni u Londonu. 'This Is It' omogućit će Jacksonovim obožavateljima i ljubiteljima glazbe diljem svijeta jedinstven pogled na tog izvođača i njegovu karijeru, kao i uvid u pripremani londonski spektakl.

 
'Michael Jackson's This Is It', trailer.

Prava na ekskluzivne snimke imaju AEG Live i The Estate od Michael Jackson. Sony Pictures i Sony Music, AEG Live i The Estate potpisuju produkciju filma, Sony Pictures bit će svjetski distributeri, a producenti su Randy Phillips i Paul Gongaware.
 
'Ovaj film nije samo posveta umjetniku čiji je svaki trenutak proveden na pozornici bio jedinstven. On je i poklon milijunima obožavatelja diljem svijeta koji su ga voljeli i kojima je kao zabavljač posvetio važan dio svog života. John Branca i ja radujemo se suradnji sa Sonyjem na Michaelovoj glazbenoj ostavštini kako bismo pomogli njegovoj obitelji i djeci', izjavio je John McClain, glazbeni producent i dugogodišnji prijatelj obitelji Jackson.
 
U svjetsku distribuciju film je krenuo 30. listopada, a hrvatski gledatelji mogli su ga vidjeti dan ranije - 29. listopada, te i na posebnoj projekciji 31. listopada u sklopu Filmski.net Bruncha.

Kritičari su primijetili slične stvari u filmu, no o tome imaju različite stavove. Dio kritike zamjera filmu što 'nije ni pravi koncert ni portret umjetnika iza kulisa', no ostatak kritičara hvali film koji je 'uspio uhvatiti velikog zabavljača u trenucima čiste kreativnosti'. Chris Richards vjeruje da 'čovjek koji se očajnički borio da pokaže savršenstvo nikad ne bi želio da vidimo ovaj film', no ljubitelji glazbe i plesa sigurno su zahvalni filmašima koji su nam pružili uvid u stvaranje koncertne atrakcije koja je trebala biti show za pamćenje.