2012. - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      2012.

2012.

2012 (2009.)

Sony Pictures Entertainment/Blitz

125' ZF, triler, film katastrofe

Režija:           Roland Emmerich

Uloge: John Cusack, Amanda Peet, Thandie Newton, Danny Glover, Woody Harrelson

Scenario:        Roland Emmerich, Harald Kloser

Producent/i:   Roland Emmerich, Harald Kloser, Larry J. Franco

Zemlja:          SAD

Linkovi: Službena stranica
Imdb

2012.

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.88
75
0.00

Apokaliptični triler o piscu SF-a koji pokušava spriječiti ostvarenje katastrofičnog proročanstva iz prastarog majanskog kalendara.

Prema majanskom kalendaru 21. prosinca 2012. dogodit će se smak svijeta. Kada globalna kataklizma pretvori svijet u kaos, razvedeni SF pisac Jackson Curtis (John Cusack) iskoristit će spoznaje iz prastarih proročanstava u cilju sprečavanja potpunog istrebljenja ljudske vrste.

2009. godine iznimno cjenjeni tim znanstvenika potvrđuje globalnim vođama da će svijet kakvog poznajemo uskoro skončati. Do 2012. plan svjetskih vođa bio je spasiti što više čovječanstva, no nemoguće je spasiti sve. Kada Jack Curtis (John Cusack) i njegovo dvoje djece otputuju na obiteljsko putovanje u Yellowstone, slučajno nabasaju na veliki istraživački centar u isušenom koritu jezera i otkrivaju tajnu nadolazeće apokalipse koju je vlada skrivala. Jackson mora preuzeti stvar u svoje ruke dok kreće na paralelnu utrku da spasi sebe i svoju obitelj. Pritom svjedoči potresima, vulkanskim erupcijama, tsunamijima i svim ostalim elementarnim nepogodama koje Zemlja namjenjuje čovječanstvu...


'2012', trailer.

'2012' je još jedan spektakl Rolanda Emmericha koji se specijalizirao za filmove katastrofe ('Dan nezavisnosti'), a jedan od njegovih posljednjih radova bio je film koji se bavio svojevrsnim smakom svijeta iz klimatskih razloga - 'Dan poslije sutra'. Za ovaj film Emmerich je osigurao 200 milijuna dolara, a angažirao je i vrhunske glumce: Johna Cusacka, Woodyja Harrelsona, Thandie Newton, Dannyja Glovera. U jednoj od uloga pojavljuje se i naš Osječanin koji se preselio u Dansku i napravio filmsku karijeru - Zlatko Burić (serijal 'Pusher').