U zemlji čudesa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U zemlji čudesa

U zemlji čudesa

(2009.)

Inter film (u suradnji s Tivoli Film, Budimpešta, Mađarska i Hrvatskom radiotelevizijom)/Blitz

93' drama

Režija:           Dejan Šorak

Uloge: Marija Stjepanović, Franjo Kuhar, Dora Lipovčan, Marija Škaričić, Nataša Janjić, Marija Tadić, Lena Politeo, Borko Perić, Tarik Filipović, Goran Bogdan, Renne Gjoni, Goran Grgić, Predrag Vušović

Scenario:        Dejan Šorak

Producent/i:   Ivan Maloča

Zemlja:          Hrvatska, Mađarska

Linkovi: imdb

U zemlji čudesa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
3
0.00

Hrvatska 'Alisa u zemlji čudesa' smještena je u poslijeratnu BiH, gdje se Alica bori protiv siromaštva i bolesti.

U pustoši Zapadne Hercegovine, na vojnom poligonu NATO saveza, devetgodišnja djevojčica Alica sa svojim stricem Valentinom skuplja čahure i krhotine granata za prodaju na crnom tržištu. Zbog osiromašenog urana na metalu, Valentin umire od raka. Alicini nalazi također nisu dobri, a novca za liječenje nema. Počinje Alicino putovanje zemljom čudesa.


'U zemlji čudesa', trailer.

Ovo je još jedan domaći film kojeg hrvatska kritika nije voljela. Ivan Žaknić proglasio je film 'scenaristički slabašnom poslijeratnom dramom', a Robert Jukić je procijenio da je film 'tematikom najviše obećavao', no 'ono što bi trebalo biti tragično, na velikom platnu je ispalo smiješno. Alicino putovanje je dobro zamišljeno, ali je neuvjerljivo realizirano'. Ipak, film je imao solidnu prođu na Pulskom filmskom festivalu. Može se pohvaliti s 2 Zlatne arene (za kostimografiju i sporednu glumicu), a osvojio je i 2. mjesto po glasovima publike te 2. nagradu Žirija mladih filmofila.