Prisila na brak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prisila na brak

Prisila na brak

The Proposal (2009.)

Touchstone Pictures/Continental Film

107' komedija, romansa

Režija:           Anne Fletcher

Uloge: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White

Scenario:        Pete Chiarelli

Producent/i:   David Hoberman, Todd Lieberman

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
Službene stranice

Prisila na brak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.71
42
0.00

Strogoj šefici prijeti deportacija iz zemlje, pa svom pomoćniku naređuje: 'Oženi me!'

Kada se nasrtljiva književna urednica iz New Yorka Margaret (Sandra Bullock) suoči s mogućnošću deportacije u rodnu Kanadu, ona snalažljivo izjavljuje da je zapravo zaručena za svog pomoćnika Andrewa (Ryan Reynolds) kojeg već godinama kinji.

Andrew pristaje sudjelovati u izmišljotini, no uz neke uvjete. Nespojivi par kreće na put na Aljasku kako bi ona upoznala njegovu ekscentričnu obitelj, a Margaret se radi svoje neprilagođenosti nađe u nizu urnebesnih komičnih situacija. S improviziranim vjenčanjem u planu i imigracijskim službenikom koji ih prati u stopu, Margaret i Andrew se nevoljko zareknu držati dogovorenog plana usprkos mogućim opasnim posljedicama...


'Prisila na brak', trailer

Svog prvog dana prikazivanja film je zaradio 13 milijuna dolara, te je taj dan i pripadajući vikend bio prvi na top-listi. Film je tako postao prvi film Sandre Bullock koji je u zadnjih 10 godina bio na vrhu gledanosti, makar nakratko. U jednoj sceni filma Sandra je gola i 'strateški pokrivena', pa se glumica našalila da će se odsad skidati u svakom sljedećem filmu, 'ukoliko je to potrebno za ovakve zarade'.

Film su kritičari opisali kao predvidljivo djelo koje bi 'da nema slavnih glumaca, završilo direktno na DVD-u'. Ipak, nekima se sviđa dobra stara formula, Roger Ebert ističe da 'film reciklira zaplet koji je bio star kada su ga iskušavali Tracy i Hepburn', ali svejedno smatra da je ova romantična komedija dobro napravljena.

z.m.