Ledeno doba 3: Dinosauri dolaze 3D - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ledeno doba 3: Dinosauri dolaze 3D

Ledeno doba 3: Dinosauri dolaze 3D

Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs 3D (2009.)

20th Century Fox

avantura, animirani, komedija

Režija:           Carlos Saldanha, Mike Thurmeier

Uloge: John Leguizamo, Queen Latifah, Denis Leary, Ray Romano, Simon Pegg, Seann William Scott

Scenario:        Michael Berg, Peter Ackerman

Producent/i:   Lori Forte, John C. Donkin

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Službena stranica
Imdb

Ledeno doba 3: Dinosauri dolaze 3D

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.24
38
0.00

Daljnje avanture poznatih likova iz najsmiješnije ere povijesti Zemlje.

Uz još nekoliko novih, svi naši omiljeni animirani junaci vratiti će se na čelu sa ljenivcem Sidom, mamutom Mannyjem i tigrom Diegom. Nesumnjivo, očekuje nas još jedna prava animirana avantura!

Scrat još uvijek pokušava uhvatiti vječno neuhvatljivi žir, a u međuvremenu uspijeva pronaći pravu ljubav. Manny i Ellie iščekuju rođenje svog malenog mamuta, ljenjivac Sid upada u nevolju kada pronađe jaja dinosaura i pokuša stvoriti vlastitu obitelj, a sabljozubi tigar Diego se počinje pitati je li 'omekšao' družeći se s svojim prijateljima.

Kada ih zapadne zadatak da spase jadnog Sida, družina kreće na pustolovinu u tajanstveni podzemni svijet, gdje doživljavaju bliske susrete s dinosaurima, sukobljavaju se s podivljalom florom i faunom te upoznaju nepopustljivog lovca na dinosaure, jednooku lasicu Bucka.
 
'Ledeno doba 3: Dinosauri dolaze', sinkronizirani trailer

Film je djelo studija za animaciju Blue Sky i autora koji su osmislili 'Ledeno doba' i 'Ledeno doba 2: Zatopljenje'. Uz nezaobilaznu sinkronizaciju (Edo Maajka, Tarik Filipović), posebnost trećeg nastavka je što će kino publika sve omiljene likove moći doživjeti i u digitalnoj 3D tehnici što će čitavoj pustolovini udahnuti dozu realizma kakva vjerojatno još nije viđena na našim kino platnima.

Film je dobio osrednje kritike, ali je dosta recenzija bilo izrazito pohvalno. Poznati Roger Ebert pohvalio je film kao 'najbolji iz trilogije', istaknuvši da ima 'jednu od najboljih upotreba 3D-a u dugometražnom crtiću', a kritičar New York Posta uspoređuje ga s klasičnim crtićima Warner Brosa. Ostali kritičari su takođe pohvalili odličnu animaciju, ali im se nije svidjela monotona priča. Ipak, vjerujemo da će publika hrliti na ovaj obiteljski film, osobito u 3D verziji.

z.m.