Taxi 4 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Taxi 4

Taxi 4

Taxi 4 (2007.)

TF1 Films Production/Continental film

91' akcija, avantura, komedija

Režija:           Gérard Krawczyk

Uloge: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy, Emma Wiklund, Edouard Montoute, Jean-Christophe Bouvet

Scenario:        Luc Besson

Producent/i:   Luc Besson

Zemlja:          Francuska

Linkovi:

službena stranica
imdb

Taxi 4

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.90
10
0.00

Nastavak avantura najbržeg taksista na svijetu i njegovog prijatelja policajca, a traže odbjeglog belgijskog kriminalca u Marseillesu.

Belgijski kriminalac, zbog svojih djela tražen po čitavoj Europi, u policijskoj postaji u Marseillu čeka da bude prebačen u zatvor u Kongo. Lopov prevari svog čuvara, policajca Emiliena i uvjeri ga da pusti zatvorenika pa dobiva otkaz. Stvar spašava njegov vjerni prijatelj, taksist Daniel koju mu otkriva mjesto gdje se kriminalac skriva, podatak koje je slučajno saznao vozeći ga u svom taksiju dok je bježao iz policijske postaje. Emilien se vraća na posao, te počinje lov na kriminalca kojeg trebaju sprovesti natrag u zatvor.

Trailer za 'Taxi 4'.

Ima li uopće smisla citirati kritike o ovom filmu? Ljubitelji vožnji u stilu 'Brzih i žestokih' doći će na svoje, mada se neki forumaši na IMDB-u već pitaju zašto francuski humor mora biti tako glup? Variety tvrdi da i 'glupa komedija za mase treba imati par fora koje vrijedi citirati', a ovaj put 'gotovo da ih ni nema'. Ipak, i zaključak kritičara je neizbježan: Luc Besson opet ima hit! Ovaj filmaš koji producira akcijske (serijal 'Taxi') i dječje filmove ('Arthur u zemlji Minimoya') u američkom stilu, očito zna što publika voli pa će sigurno i hrvatska publika ući u ovaj taksi...

s.p.