Bjegunac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bjegunac

Bjegunac

The Fugitive (1993.)

Warner Bros. Pictures

130' akcija, triler

Režija:           Andrew Davis

Uloge: Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward, Julianne Moore, Joe Pantoliano, Andreas Katsulas, Jeroen Krabbé

Scenario:        Jeb Stuart i David Twohy

Producent/i:   Arnold Kopelson

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Bjegunac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.53
15
0.00

U besprijekornom trileru Andrewa Davisa provjerite kako se život jednog uvaženog liječnika može pretvoriti u neprekidan bijeg...

Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) nepravedno je optužen za umorstvo svoje supruge, Helen (Sela Ward). Njegova karijera i savršen život preko noći se raspadaju, a on biva osuđen na održavanje dugotrajne zatvorske kazne. Na putu do zatvora, Kimble uspijeva pobjeći, a za njim kreće tim ustrajnog saveznog šerifa Sama Gerarda (Tommy Lee Jones). Cijenjeni liječnik postaje lovinom neumornih policijskih tragača, pokušavajući dokazati svoju nevinost i osvetiti brutalno umorenu suprugu. 

Baziran na televizijskoj seriji šezdesetih, 'Bjegunac' je osvježavajući spoj akcijskog filma, drame i trilera, vrhunski proizvod struke koji godinama nije nimalo izgubio na šarmu. Za razliku od mnoštva sličnih filmova, Davisov triler, osim što je zanatski savršen, može se pohvaliti i zanimljivim likovima. Igra mačke i miša između šerifa Gerarda i bjegunca kojeg je tako sjajno odigrao Harrison Ford zanimljiva je upravo zbog njihove inteligencije i snalažljivosti.  

Tommy Lee Jones nagrađen je Oscarom za ulogu nepokolebljivog saveznog šerifa.