Ljubav u bijegu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ljubav u bijegu

Ljubav u bijegu

L'Amour En Fuite (1978.)

Les Films du Carrosse

90' drama, romansa

Režija:           Francois Truffaut

Uloge: Jean-Pierre Léaud, Marie-France Pisier, Claude Jade, Danis Tanović, Dorothée, Daniel Mesguich, Julien Bertheau, Jean-Pierre Ducos, Marie Henriau

Scenario:        Francois Truffaut, Marie-France Pisier, Jean Aurel, Suzanne Schiffman

Producent/i:   Francois Truffaut

Zemlja:          Francuska

Linkovi: Imdb

Ljubav u bijegu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Nakon burne mladosti pune ljubavi, lutanja, različitih poslova, ali i nezakonitih radnji, Antoine Doinel (J.-P. Léaud) zašao je u četvrto desetljeće života.

Radi kao korektor u tiskari i upravo je objavio autobiografski roman 'Les salades de l'amour', a odnedavno je u romantičnoj vezi s ljupkom prodavačicom ploča Sabine (Dorothée). Istodobno, Antoine se razvodi od Christine (C. Jade) što privlači pozornost medija, jer je riječ o prvom sporazumnom razvodu braka u Francuskoj. Antoineova je tinejdžerska ljubav Colette (M.-F. Pisier), sad uspješna odvjetnica, očarana njegovim autobiografskim romanom...

Ovo je peti dio filmskog serijala o Antoineu Doinelu. Truffaut je tako dvadesetak godina nakon svog epohalnog prvijenca '400 udaraca' zaključio jednu od najdojmljivijih filmskih priča u povijesti francuske kinematografije. Naime, nije riječ samo o nizu izvrsnih filmova započetih Truffautovim debijem koji je označio početak novog vala, već i o možda najosobnijem filmskom projektu među europskim filmašima.

Kako je Truffaut u lik problematičnog adolescenta, a kasnije romantičnog mladog čovjeka Antoinea Doinela unio mnogo toga od vlastitog karaktera i životnih iskustava, ovaj je serijal s pravom ocijenjen maestralnim prožimanjem stvarnosti i umjetnosti za što je dakako najzaslužniji Truffautov stvaralački genij. Peti je film svojevrsna kompilacija ranijih naslova, odnosno, prisjećanje na sve ono što je Antoine proživio u mladosti.