Sretno dijete - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sretno dijete

Sretno dijete

Sretno dijete (2003.)

Gerila DV Film, Vizije SFT

97' dokumentarni

Režija:           Igor Mirković

Uloge: Igor Mirković, Petar Lovšin, Denis Kuljiš, Sven Semenčić, Jasenko Houra, Renato Metessi, Mišo Hrnjak, Boris Leiner, Srđan Gojković Gile, Vlada Divljan, Vlatko Fras, Mirko Ilić, Darko Rundek, Davorin Bogović, Haustor, Idoli, Film, Električni orgazam, Azra, Prljavo kazalište, Pankrti, Bijelo dugme

Producent/i:   Rajko Grlić¸, Gerila DV Film, Vizije SFT

Linkovi:

službeni site
trailer

Sretno dijete

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.18
40
0.00

Flash back u 'zlatno doba' YU rocka poznatije pod imenom 'novi val' očima redatelja Igora Mirkovića, kako sam za sebe kaže, sretnog tinejdžera.

Mirković se u filmu okreće unatrag, u vrijeme kad je bio sretno dijete. Zapravo sretni tinejdžer. U doba njegove mladosti dogodio se novi val, značajno razdoblje u glazbi koje mnogi smatraju najboljim u našoj povijesti. Tada odrasta zadnja generacija djece socijalizma koja se, pod utjecajem zapadnih glazbenih i socijalnih strujanja, počinje komešati, aktivirati, formiraju se bendovi i nastoji se svim silama uskovitlati ustajali zrak nagrižen ekonomskom krizom.

U to su doba svoje karijere započeli Azra, Haustor, Film, Patrola, Pankrti, Električni orgazam, Idoli, Prljavo kazalište i mnogi drugi. Kako je Mirković odrastao uz takvu glazbu, bilo mu je nevjerojatno da se još nitko nije sjetio to prenijeti na filmsku vrpcu. Pa je odlučio sam to učiniti. I dao si je truda. Kako su zvijezde iz tog doba razasute po cijelom svijetu, osim u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, film je snimao i u New Yorku, Parizu, Utrechtu i Beču.

Film je pretpremijerno prikazan na prošlogodišnjem festivalu u Puli, izazvavši proturječne reakcije. Neki su htjeli vidjeti više glazbene arhive (a manje izjava ostarjelih zvijezda), dok je druge film taknuo u žicu.

Ima još - klik i klik!