Djevojke s duplerice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Djevojke s duplerice

Djevojke s duplerice

Calendar Girls (2003.)

Touchstone Pictures

108' komedija, drama

Režija:           Nigel Cole

Uloge: Julie Walters, Helen Mirren, Penelope Wilton, Annette Crosbie, John Alderton

Scenario:        Juliette Towhidi, Tim Firth

Producent/i:   Suzanne Mackie, Nick Barton

Linkovi:

službeni site

trailer

imdb

Djevojke s duplerice

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.44
16
0.00

Umjesto tradicionalnog kalendara na kojem su se trebale pojaviti čedne i uposlene štrikanjem, 'djevojke' iz malog jorkširskog sela skinule su se do posljednje krpice.

Chris (Helen Mirren) i Annie (Julie Walters) su dvije vrlo različite osobe i najbolje frendice. Njihovi mirni životi u malom selu u Yorkshireu su potreseni smrću Annienog muža koji je bolovao od leukemije. Kao aktivni član društva Chris inicira sakupljanje sredstava za lokalnu bolnicu. Oživljava davnu ideju i producira kalendar s različitim ženama za pojedini mjesec koje su trebale biti fotografirane kako pletu i prešaju cvijeće. Vrlo tradicionalno i prilično dosadno.

Međutim, ideja doživljava transformaciju i žene se pojavljuju gole. Naravno da to izaziva opće oduševljenje i vijest koja počinje puniti sve naslove novina, kako kod kuće tako i diljem zemlje. One postaju gošće mnogih TV showa, ispunjavaju stranice magazina i odlaze na razna snimanja. Slava i glamur prijete da će uništiti prijeteljstvo između Chris i Annie.

Film je inspiriran istinitom pričom o ženama iz Yorkshirea koje su odlučile sakupiti novac za leukemijska istraživanja tako što su pozirale gole za Women's Institute kalendar. Njihova hrabrost i odvažnost su pretvorile malu seosku priču u pravi medijski fenomen koji je inspirirao milijune žena iz cijelog svijeta. Sakupile su više od pola milijuna funti i čak premašile nakladu kalendara Britney Spears u SAD-u. Go girls!