Čovječe, volim te - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Čovječe, volim te

Čovječe, volim te

I Love You, Man (2009.)

Dreamworks Pictures/Blitz

105' komedija, romansa

Režija:           John Hamburg

Uloge: Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones, Andy Samberg, J.K. Simmons, Jane Curtin, Jon Favreau, Jaime Pressly

Scenario:        John Hamburg, Larry Levin

Producent/i:   Donald De Line, John Hamburg

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Čovječe, volim te

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
24
0.00

Peter je pronašao ženu svoga života, a sada je na redu potraga za kumom, što će se pokazati kao iznimno težak zadatak.

Peter (Paul Rudd) se upravo zaručio sa Zooey i čini mu se da stvari jednostavno ne mogu biti bolje. Takav stav potraje sve dok ne shvati kako u njegovom životu ne postoji nitko tko bi ušao u konkurenciju za njegovog vjenčanog kuma. Tada se za pomoć obraća svome bratu i traži savjet kako da upozna nove prijatelje. Savjet je vrlo jednostavan – 'Peter, trebaš izaći na što više spojeva. S muškarcima, naravno.' I tako Peter kreće u potragu za 'muškarcem njegovih snova', ali nakon nekoliko katastrofalnih 'spojeva' odustaje od cijele ideje. Kako bi skrenuo misli sa svog problema, Peter se okreće poslu.

On je trgovac nekretninama i na poslu upozna upravo ono što je cijelo vrijeme tražio. Njegovo ime je Sydney Five (Jason Segel) i on je opušten, simpatičan i iskren momak koji se na prvi pogled svidi Peteru. Nakon početnog upoznavanja, njih dvojica razmijene posjetnice i dogovore se kako će se naći jedan dan na piću. I tako Sydney i Peter odlaze na 'man-date', gdje se Peter, koji inače i nije baš sklon alkoholu i partijanju, poprilično napije pokušavši pratiti Sydneyev tempo. Nakon ovog 'pivskog' zbližavanja, njih dvojica vrlo brzo postanu najbolji prijatelji. I baš kada se Peteru učinilo kako je sve sjelo na svoje mjesto, posvađa se sa Sydneyem te prekida sa Zooey.


'Čovječe, volim te', trailer

Ovu komediju režirao je newyorkški redatelj John Hamburg koji je do sada radio na nekoliko televizijskih serija, a što se njegovih dugometražnih projekata tiče, izdvajamo 'Napokon Polly'. On je odgovoran i za scenarij 'Čovječe, volim te', a ovdje mu je pomogao Larry Levin ('Dr. Dolittle'). Ipak, najveći dio zasluga za uspijeh filma ide na račun njegovih glavnih glumaca koji su svojim sjajnim izvedbama oduševili kritičare i publiku. To su Paul Rudd, kojega smo nedavno imali prilike gledati u urnebesnim 'Mentorima za nevolje', i Jason Segel kojega mnogi pamte po ulozi očajnog dečka u 'Preboljeti Sarah Marshall'.

Nismo pretjerali kada smo rekli da je 'Čovječe, volim te' oduševio svoje gledatelje, a to se najbolje vidi na dobrim, starim 'Trulim rajčicama'. Ocjena kritičara glasi 80%, dok je ona publike gotovo pa maksimalna. Iako konsenzus kritika kaže kako je ovo jednostavan i simpatičan naslov koji je maksimalno iskoristio svoje potencijale, i dalje ima onih koji nisu zadovoljni viđenim. Među njih spadaju Los Angeles Times i ReelViews koji tvrde kako je film podbacio i da je jedino što nudi izlizan humor i predvidljiv scenarij.

Naravno da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali činjenica je da su negativni komentari ovoga puta u velikoj manjini. Ako nam ne vjerujete, ovako pišu oni kojima se svidio film – 'Urnebesna komedija koja se čini jako osvježavajuća i nova u odnosu na ostale naslove iz žanra.' (San Francisco Chronicle), 'Iako donosi neke već mnogo puta viđene 'fore' vezane uz masturbaciju, povraćanje, itd., i dalje ga se isplati pogledati zbog sjajnih glavnih glumaca.' (Washington Post), 'Zbilja podiže ljestvicu što se tiče žanra. Svakako preporučamo pogledati.' (Chicago Reader).

zl.m.