Izgubljeno blago vitezova templara - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izgubljeno blago vitezova templara

Izgubljeno blago vitezova templara

Tempelriddernes skat (2006.)

M&M Productions

85' avantura, obiteljski

Režija:           Kasper Barfoed

Uloge: Julie Grundtvig Wester, Christian Heldbo Wienberg, Nicklas Svale Andersen, Frederikke Thomassen, Peter Gantzler

Scenario:        Philip LaZebnik

Producent/i:   Mie Andreasen, Tivi Magnusson

Zemlja:          Danska

Linkovi: IMDb

Izgubljeno blago vitezova templara

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Mala Katrine svako ljeto provede s ocem na otoku Bornholmu, a ove godine ondje će doživiti najveću avanturu svoga života.

Katrine se tijekom godina zbližila s ostalom djecom s otoka – Mathiasom, Nisom i Fie, ali i sa lokalnim svećenikom Johannesom. Dane provodi u igri i zabavi te ispočetka nije mogla niti slutiti u kakvu će uzbudljivu avanturu upasti. Nis je pronašao knjigu u kojoj piše da crkve okruglog tlocrta na Bronholmu nisu sagradili otočni seljaci radi zaštite, kao što svi misle. Izgleda da su ih sagradili vitezovi templari u dvanaestome stoljeću, a tlocrti crkava tvore niz geometrijskih oblika koji, ako ih se pravilno interpretira, predstavljaju kartu s blagom.

Ona bi mogla otkriti mjesto na kojem je skriveno tajanstveno blago vitezova templara. Blago koje se od 1307. godine smatra nestalim. Mathias je odmah za to da počnu tražiti blago, ali Katrine sve to smatra djetinjastim i ne želi sudjelovati. Istovremeno se na otoku počnu događati neobične stvari. Djeca uskoro svjedoče neobičnom ritualu Crnog bratstva, skupine osoba u crnim haljama. Usred rituala jednog čovjeka bacaju niz liticu u smrt te se kasnije ispostavi da se radi o svećeniku Johannesu.


'Izgubljeno blago vitezova templara', trailer

Klinci su uvjereni kakao postoji veza između Johannesove tragične smrti i blaga i tako započinje uzbudljiva avantura u kojoj ih jedan trag vodi do drugoga. Uskoro shvaćaju da i Crno bratstvo traži blago, a budući da ne znaju tko se skriva iza crnih halja, ne znaju komu mogu vjerovati. Nakon zastrašujućeg bijega pred ljudima u crnim kukuljicama i opasne plovidbe divljim morskim vodama, djeca stižu u crkvu Osterlars, gdje vode svi tragovi. Ondje nalaze skriveni ulaz ispod crkve koji vodi u misterioznu kriptu koja čuva nevjerojatnu tajnu.

'Izgubljeno blago vitezova templara' režirao je danski redatelj Kasper Barfoed kojemu je ovo tek treći film u karijeri. Scenarij je napisao Philip LaZebnik koji je do sada radio na nekoliko televizijskih serija ('Zvjezdane staze'), a što se tiče dugometražnih ostvarenja, uglavnom se koncentrirao na animirane filmove – 'Mulan', 'Princ od Egipta'. Inače, 'Izgubljeno blago vitezova templara' svijetlo dana ugledalo je 2006. godine te pritom i nije baš oduševilo kritiku. No, očekivanja obične publike itekako su zadovoljena i upravo je zbog toga producentska  kuća M&M Productions snimila dva nastavka vrlo slične tematike.

zl.m.