Njemu baš i nije stalo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Njemu baš i nije stalo

Njemu baš i nije stalo

He's Just Not That Into You (2009.)

New Line Cinema/Continental film i video

129' komedija, drama, romansa

Režija:           Ken Kwapis

Uloge: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Kevin Connolly, Bradley Cooper, Ginnifer Goodwin, Scarlett Johansson, Kris Kristofferson, Justin Long

Scenario:        Abby Kohn, Marc Silverstein

Producent/i:   Nancy Juvonen

Zemlja:          SAD / Njemačka / Nizozemska

Linkovi: službena stranica

Njemu baš i nije stalo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.31
26
0.00

Dalija N 28.08.2012 Ocjena recenzije : 4.0

Ma dobar je

Ne znam čemu silno razočaranje ovim filmom, što ste ljudi očekivali od holivudske romkom s hrpom poznatih glumaca?! Ja sam očekivala sat i pol-dva pitke (i plitke) zabave, i upravo to sam i dobila, i bila sam zadovoljna. Ako vam je do toga, gledajte. Ako hoćete nešto dublje, probajte s europskim filmovima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 21.09.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Kako shvatiti signale sa druge strane

Ken Kwapis je autor ove romantične komedije bazirane na bestseleru Greg Behrendt& Liz Tuccillo ("He's Just Not That Into You: The No-Excuses Truth to Understanding Guys") tandema koji se proslavio serijom "Seks i grad".U središte priče locirane u Baltimoru,je grupa mladih ljudi,u potrazi za onom pravom (onim pravim),lokovi koji obilaze javna mesta,prate sva gradska događanja u večitoj nadi da će napokon sresti svoju srodnu dušu.Sklapanje poznanstava s osoboma suprotnog pola ne znači da će tu obavezno 'biti nešto mnogo više,nešto dublje,značajnije',no pravo na nadu ne možeš nikome uskratiti.Tako je i sa mnoštvom likova (frikova) koji defiluju u filmu,kako neoženjenih,tako i onih zaglavljenih u zamku zvanu 'nesrećan brak' (Ben i Janine u interpretaciji Bradley Cooper i Jennifer Connelly).Fokus je na međusobnom razumevanju ponašanja one druge strane,tumačenju poslatih signala,komunikacije putem SMS-a,telefona,kompjutera ('hoće li me već jednom pozvati?').Tako pratimo Alexa (Justin Long) i Gigi (Ginnifer Goodwin),slobodnih mladih ljudi koji očajnički žele da pronađu pravu ljubav,koja će im se i napokon dogoditi,ali kroz jedan trnovit put,popločan navodnim prijateljstvom,savetima koje Alex nesebično daje opsesivnoj Gigi,a što se uglavnom katastrofalno odražava na njeno muvanje sa raznim mladićima.Mary (Drew Barrymore) je prava dobrica,ubeđena da će pronaći gospodina pravog koristeći savremenu tehnologiju (facebook,skype,e-mail i sl.) što je svakako lakši način,no uspostavljanje direktnog dijaloga sa nepoznatim muškarcem,a što može delovati zbunjujuće pa čak i frustrirajuće,ako razgovor krene u pogrešnom pravcu.Nil i Bet (Ben Affleck i Jennifer Aniston) su ozbiljan par,u vezi sedam godina,koja nikako da se kruniše brakom.U filmu postoji još niz likova poput Anne (Scarlett Johansson),atraktivne mlade žene,koja pokušava da napravi pevačku karijeru i koja ne mari mnogo za vezu sa Connorom (Kevin Connolly),ali je zato zaintrigira slučajni susret u marketu sa oženjenim šarmantnim Benom,čija je supruga Janine opterećena kako da renovira i dekoriše stan po sopstvenom ukusu.Simpatičan film koji nam prezentira kompleksne muško-ženske odnose pokušavajući da odgovori na naizgled jednostavno pitanje:'kada me ne zove,da li to znači da ga (je) jednostavno ne zanimam.' Snimano je po Baltimoru,uz solidnu muziku koja izražava emocije ovih mladih ljudi ophrvanih ljubavnim jadima.Ako ste zaljubljeni obavezno pogledati,a ako niste važi isto ... možda vam se nakon toga posreći.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Melina Andrea 28.05.2010 Ocjena recenzije : 2.0

čista jedinica

radije bi da sretnem frankesteina u mraku nego ponovo gledala ovo ... toliko dosadno da mi je pozlilo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 28.12.2009 Ocjena recenzije : 3.75

Kome je stalo za ovaj film?

Hollywood gledateljima svašta pokušava prodati, pa tako u ovome filmu stvarno možemo vidjeti puno poznatih glumaca koji će zasigurno privući publiku, ali vjerujte mi da je bolje odoliti tom pozivu. Razloga ima puno ali najveći problem filma 'He's Just Not That Into You' je taj što ima previše likova koji jedni drugima kradu prostor za razvitak; pa tako dobivamo apsolutno niti jedan razvijen niti dorečen lik. Iz tog problema se stvara još jedan problem, a to je da vas je jednostavno nije briga za nikoga i da jedva čekate kraj filma. Što se više približava kraj tipični klišeji romantične komedije se povećavaju pa je tako i kraj sladunjav bez realne, životne završnice (osim možda lika Janine). Iako film pokušava progovoriti par rečenica o internet nalaženju partnera kroz lik Mary (Barrymore) sve to ostaje u povojima. Ispada da je puno toga rečeno, a ustvari sve bitnije teme su samo površinski zagrebane pa 'He's Just Not That Into You' možete slobodno preskočiti. Ukratko, radi se o filmu prenatrpanom likovima s kojima se nećete poistovjetiti i koje nećete zavoljeti, a i iskrenog i pravog smijeha također ovdje nećete naći. Jako slabo!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

filmofiljka 20.08.2009 Ocjena recenzije : 1.0

meni baš i nije stalo

tipični američki trash

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

martuska 01.08.2009 Ocjena recenzije : 0.0

film o skupini ljudi povezanih ljubavnim zavrzlamama, pun holivudskih zvijezda bez kojih bi ostao nezapažen.što u biti, i nije toliko loše.
glumci su relativno ok, većina njih se ispraksirala u rom. komedijama, ali mislim da nisu svi likovi dovoljno razrađeni.
neke situacije su isklišejizirane, ali ima i duhovitih scena u kojima se prvenstveno nalazi brzopleta gigi.
film je čisto ok za dnevnu razbibrigu, malo bolji od prosjeka današnjih romantičnih komedija.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marisea 11.04.2009 Ocjena recenzije : 3.0

loše...

iako volim ljubiće, ovo je bilo zamorno, nemaštovito...previše isprobanih neuvjerljvih klišeja...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bad_blue_girl_14 10.04.2009 Ocjena recenzije : 0.0

He's Just Not That Into You

nekako sam očekivala više. previše razvučeno, previše likova a premalo toga rečeno i razrađeno. ipak, film izvlače odlični glumci, tako da sve skupa ispada simpatično šlampavo. :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 13.03.2009 Ocjena recenzije : 1.25

Dosta dobro

Nije loše. Film je dosta solidan i ima dosta zanimljivih duhovitih dijaloga. Npr. Drew Barrymore lijepo objašnjava kako danas razvitkom tehnologije imamo više mogućnosti nekoga odbiti ako nam se ne sviđa. Imamo e-mail, pa email e-amila, pa govornu poštu itd. Prije je samo postojao telefon. Danas nekoga možeš odbiti 7 puta na 7 različitih načina. Simpatičan je nastup i dvije crnkinje koje pričaju kako muškarci odbijaju nekoga tko im se ne sviđa. Film zapravo obiluje nenametljivim humorom i solidnim dosjetkama. Problem filma je pregršt likova. Možda bi bolje bilo da nema toliko zvijezda u samome filmu, jer praktički nisam uspio zapamtiti ime nijednoga lika u filmu iako ih je dosta povezano. Budući da se vodi žestoka rasprava o pederima na stranici (Lebowski: Milk) tu možemo vidjeti ono što sam i rekao na toj stranici, a to je kako žene više vjeruju pederima u povjeravanju svojih osjećaja. Točnije ovdje se radi o Drew Barrymore i njenom liku. Nije to samo u filmu. Iskusio sam to osobno i u vlastitome životu. Kada nam je Drew ostala povrijeđena simptomatična je scena u kojoj su se pederi jednostavno rečeno, razbježali. Jennifer Aniston u ovome filmu uspijela se čak i udati, iako isforsiranim gladovanjem loše izgleda kao i sama Jennifer Connely.Film će se pretežno svidjeti ženskom dijelu publike do 35 godine života i ponekom osjećajnijem muškarcu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: