Klub prvih supruga - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Klub prvih supruga

Klub prvih supruga

The first wives club (1996.)

Paramount Pictures

103' komedija

Režija:           Hugh Wilson

Uloge: Bette Milder, Goldie Hawn, Diane Keaton, Elizabeth Berkley, Sarah Jessica Parker

Scenario:        Robert Harling prema knjizi Olivie Goldsmith

Producent/i:   Scott Rudin

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Klub prvih supruga

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

Muževi čuvajte se jer Klub prvih supruga sprema slatku osvetu!

Brenda (Bette Milder), Elise (Goldie Hawn) i Annie (Diane Keaton) najbolje su prijateljice iz mladosti, no prošlo je 27 godina od njihovog posljednjeg susreta. Tragična smrt njihove kolegice okupi ih na njenom pogrebu gdje saznaju kako si je oduzela život jer ju je muž ostavio radi mlađe i ljepše žene. Pričajući o lijepim i ružnim trenucima koje su proživjele proteklih 27 godina, tri dame u najboljim godinama shvate kako se nalaze u sličnom položaju kao njihova tragično preminula prijateljica.

Naime, Elise je glumica u kasnim četrdesetima koja polako ostaje bez angažmana, ali i supruga koji želi razvod i pola njenog bogatstva. Brenda je provela čitavu mladost pomažući svom suprugu u izgradnji poslovne karijere i bogatstva, a on ju je sada odlučio zamijeniti mnogo mlađom ženom. Annie je svom suprugu Aronu čitav život tolerirala okrutnost i grubost kako je ne bi ostavio, a on sada upravo to čini.  Tri dame u najboljim godinama odluče kako neće završiti poput svoje prijateljice te smišljaju način osvete i povratka svoje imovine od muževa koji pored 'kluba prvih supruga' nemaju šanse.

Holivudske dive, koje u svojim bogatim karijerama broje više nominacija i nagrada Oscar i Zlatni globus, te odličan scenarij isprepleten humorom, od okrutnog sarkazma do jednostavne ironije, garancija su odlične zabave i uspjeha filma koji je postao omiljen, pogotovo među damama u najboljim godinama.