Barkleys of Broadway - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Barkleys of Broadway

Barkleys of Broadway

The Barkleys of Broadway (1949.)

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

105 glazbeni

Režija:           Charles Walters

Uloge: Fred Astaire, Ginger Rogers, Oscar Levant, Billie Burke, Gale Robbins, George Zucco, Jacques François, Clinton Sundberg

Scenario:        Betty Comden, Adolph Green i Sidney Sheldon

Producent/i:   Arthur Freed

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Barkleys of Broadway

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Posljednji od 10 zajedničkih projekata glasovitog plesnog i glumačkog para Freda Astairea i Ginger Rogers.

Nakon uspješne premijere još jednog hita na brodvejskoj pozornici, popularni plesač i pjevač Josh Barkley pred gledateljima osobitu zahvalnost izrazi svojim 'doživotnim partnerima', atraktivnoj supruzi Dinah i skladatelju Ezri Millaru. Premda su oni uigrani trojac koji na Broadwayu niže hit za hitom i s lakoćom osvaja naklonost publike, Josh i Dinah poznati su i kao veliki svađalice koji svojim ispadima često privlače pozornost medija. Unatoč čestim javnim svađama i temperamentnim sukobima, Josh i Dinah se snažno i bezgranično vole. Ipak, Dinah suprugu zna prigovoriti zbog njegove pretjerane posesivnosti i glumačkih sugestija, zbog čega se ona ponekad osjeća sputanom brakom i karijerom.

Kad jedne večeri na raskošnoj zabavi upozna mladog kazališnog dramatičara i redatelja Jacquesa Pierrea Barredouta, Dinah dozna da on priprema predstavu 'Mlada Sarah', komad o počecima karijere slavne francuske glumice Sarah Bernhardt. Jacques je samouvjeren i pomalo arogantan mladi umjetnik koji Dinah prizna da bi u ulozi Sarah želio angažirati upravo nju, jer drži da je Broadway pretijesan za glumicu njezina dara. Ubrzo, poslije još jedne burne svađe s Joshom, Dinah impulzivno odluči prekinuti njihovu suradnju, prihvatiti Jacquesov prijedlog i razvrgnuti brak sa suprugom.

z.m.