Spaliti nakon čitanja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Spaliti nakon čitanja

Spaliti nakon čitanja

Burn After Reading (2008.)

Universal Pictures/Discovery

96' komedija, krimi

Režija:           Joel i Ethan Coen

Uloge: George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich, Tilda Swinton, Richard Jenkins, Brad Pitt

Scenario:        Joel i Ethan Coen

Producent/i:   Tim Bevan, Joel i Ethan Coen, Eric Fellner

Zemlja:          SAD, Velika Britanija, Francuska

Linkovi: službena stranica

Spaliti nakon čitanja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.65
55
0.00

mr blue 13.10.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Napokon odlična komedija

Nakon mnogih komedija koje smo vidjeli već 100 puta,braća Coen su stvorili orginalnu,inteligentnu i smiješnu komediju sa izvrsnim glumačim izvedbama.Ovo je vrhunsko filmsko djelo,koje se mora gledati.
Malkovich je genijalan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mareva 10.06.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Općenito je poznato, šta se tiče filmova, da amerikanci imaju drukčiji humor i uopće poimanje kvalitetnog filma.
Po njihovim kriterijima su nove zvjezdane staze odlične i ovaj film je odličan. Staze još pogledala nisam, ali za burn after reading mogu reći da je solidan.
Cijeli film je napravljen u istom tonu, smiješno ironičnom i stvarno šta se toga tiče amerima to ide najbolje. Nigdje drugdje psovke nisu tako sočne. Osim možda kod britanaca...
No, zaista, brad pitt kao smiješni blesavko i clooney kao lik koji nosi zlatni lančić(!) oko vrata-strašni su. Tilda je odlična, frances još bolja, a malkovich je malkovič.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 02.06.2009 Ocjena recenzije : 0.0

prolazno...

nikakvo remek djelo a nije ni za odbaciti...svi imaju neke ljubavnike,sve je nešto zamršeno,svi se s nekim svađaju,previše nepotrebnih i nabacanih likova,previše ubojstava koji nemaju smisla i jaaakooo bezvezean kraj...a ono što se cijeni u ovom filmu je gluma mene su apsolutno svi oduševili pa čak i od meni mrskog brada pitta..film je onako osrednji...al kad nema ništa za gledati pogledajte bar ovaj,nećete požalit...a najbezveznije u ovom filmu mi je da je zapravo cijela t azbrka nastala sve zbog jednog cda koji na kraju ni ničemu ne služi...ahhh...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marcy 03.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Burn After Rreading

Savršen film s odličnom glumačkom postavom,režijom i zanimljivom radnjom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

violeta 01.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

spaliti...

odlična gluma i to je dovoljno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

angelina1979 18.04.2009 Ocjena recenzije : 1.0

zaboraviti da si gledao

Zaintrigirao me je ovaj film prvenstveno poznatim holivudskim imenima no možda su moja očekivanja bila viša...Ništa originalno premda se od zapleta nešto moglo napraviti ali je to jako daleko, primjerice od Tarantinovih iznenađujućih obrata i dakako urnebesno smiješnih zapleta-raspleta i ponovo zapleta

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Mara Ra 09.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

wow

Zbunjen film, zbunjeni likovi, zbunjena radnja....odličan...Naravno da sam pogledala sve filmove sa Brad Pittom ipak sam žensko...ali ova mu je uloga definitivno najbolja...ne samo njemu, već apsolutno svim glumcima...genijalno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 01.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Bolestan film

Koliko bolesnih likova, bolesnih situacija i zapeleta. Naoko je sve banalno i glupasto...

Brad Pitt je odigrao jednu vrlo dobro rolu u svojoj karijeri koja uvijek ''pleše'' između pitanja je li Pitt odličan glumac ili fušersko-holivudski ljepotan!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Lenon 01.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Spaliti nakon čitanja

Još jedan vrstan film braće Coen. Zanimljivost vezana uz nastanak filma je da su prije nastanka samog scenarija odabrani glumci, odnosno uloge su pisane baš za njih što se u slučaju Malkowitcha, Clooneya i osobito Brada Pitta i te kako vidi. Baš mi kod Brada Pitta pada napamet jedna ocjena njegove uloge, ali suzdržat ću se iz pristojnosti. Nadam se da braća Coen nisu spalili scenarij nakon snimanja, bilo bi ga vrijedno jednom pročitati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

shevazi 21.01.2009 Ocjena recenzije : 1.0

spaliti nakon gledanja

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

blocky 01.01.2009 Ocjena recenzije : 1.0

pomalo zbunjujuće ali zanimljivo. pitt i malkovich su pregenijalni u ovom filmu. gledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenac 31.12.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Burn nakon čitanja...

braća Coen stvarno znaju izbacitneko čudo i snimiti film o kojem će se pričat.Vrhunska glumačka postava stvarno.Pitt je uspio nasmijat,Clooney također, a da se o Malkovichu i ne priča,taj svaki put sve bolje odglumi totalnog luđaka.Istina je da se radnja teško prati,ali mala promjena dobro dođe,bitno da je monotonija prekinuta.Scena sa Pittom u ormaru će se sto posto kad tad uvrstit u neku rubriku najbizarnijih ili najčudnijih momenta,gdje malo kome nije izletilo ftf??! žanr je nekako nedefirniran.malo komedija sa elementima horrora,pa malo trilera,drame,romanse,napete akcije...baš svega pomalo,jos samo fali SF-a i to bi bilo to.Sve u svemu ocjena srednja,ako ne i viša.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 25.12.2008 Ocjena recenzije : 1.0

njaka

pravi zbunjujući film(jedan od više takvih sa johnom u ulozi. ne bih ga dvaput gledao, a možda niti jedanput da sam znao šta me očekuje. strogo samo za fanove braće coen.
jedina svjetla točka su glumci

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

joe92 23.12.2008 Ocjena recenzije : 1.0

a moja braćo

coeni su me ponovo razočarali
glupavo, loše
glumačka postava je jedino dobro u ovom filmu, pitt je rasturija

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nika44 04.12.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Inteligentno i zabavno

Ugodno je bilo u četvrtak popodne ući u skoro puno kino i slušati kako se publika dobro zabavlja.Braća Coen su se pokazala u formi; inteligentno, satirično,zabavno pomalo bizarno, odlični glumci. Stvarno ne znam tko je bolji: od glavnih likova do svake sporedne male uloge.Bravo za braću Coen!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 03.12.2008 Ocjena recenzije : 3.5

Besmisleno ali dobro!!!

Nakon što sam doživio razočarenje filmom „Nema zemlje za starce“ i zbog toga umalo odje… braću Coen, „bolesna braća“ vratila su se u vrlo kratkom vremenu na velika vrata.

Koncepcijski film je vrlo sličan onom oskarom nagrađenim, što bi značilo relativno puno likova koji se mahom ne poznaju ali im se sudbine spoje na bizaran način a da toga nisu ni svjesni. Ovaj film ujedno ide i korak dalje te u sebi kombinira otkaz, preljub, mizerno ucjenjivanje, opsjednutost špijunskim službama i fizičkim izgledom, spojevi na slijepo i sve to začinjeno sa bizarnim i besmislenim ubojstvima koja su karakteristična za braću Coen i Quentina Tarantina, ili ti ga Amerike u malom.

Što se tiče glumaca, malo sam bio sumnjičav kako će uskladiti toliko filmskih faca u sat i pol, ali moram priznat da su svi došli do izražaja, ni previše ni premalo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: