Fred Mraz - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Fred Mraz

Fred Mraz

Fred Claus (2007.)

Warner Brothers / Continental film

116' komedija

Režija:           David Dobkin

Uloge: Vince Vaughn, Paul Giamatti, Miranda Richardson, Elizabeth Banks, John Michael Higgins, Rachel Weisz, Kathy Bates, Kevin Spacey, Trevor Peacock, Ludacris

Scenario:        Dan Fogelman

Producent/i:   Joel Silver, Jessie Nelson, David Dobkin

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Fred Mraz

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Nakon što je odrastao u sjeni svog mega popularnog mlađeg brata Nicholasa, Fred je zamrzio Božić jer ništa što učini nije dovoljno dobro.

Nicholas (Paul Giamatti) je slavljen poput sveca, a Fred (Vince Vaughn) je samo ogorčeni samotnjak. Kada se nađe u novčanoim problemima, preostaje mu jedino zaposliti se u radionici svoga brata. No, dok jednog čarobnog prosinca leti na sjever (luksuznom klasom na sobovima), Fred otkrije da je njegov brat u nevolji: lukavi stručnjak za produktivnost Clyde (Kevin Spacey) odlučio je zauvijek ukinuti Božić! Fred se nađe u situaciji da spasi Božić i ponovno otkrije što znači imati obitelj.

Vince Vaughn ponovo glumi tip lika na kojem je izgradio karijeru - laprdavog pametnjakovića koji je ciničan prema svemu, ali ipak dobar u duši. Zato je i šteta što mu u ovom filmu nije dopušteno da se raspištolji do kraja, nego je ostavljeno više prostora za naglašavanje obiteljskih vrijednosti, pogotvo u božićno vrijeme. Uz silna poznata lica koja se pojavljuju ispred kamere, prava je šteta što film ne balansira bolje izmežu sentimentalnosti i komedije.