Zavjet šutnje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zavjet šutnje

Zavjet šutnje

The Covenant (2006.)

Blitz film & video

97' horor, triler

Režija:           Renny Harlin

Uloge: Steven Strait, Sebastian Stan, Toby Hemingway, Chace Crawford, Jessica Lucas, Laura Ramsey

Scenario:        J.S. Cardone

Producent/i:   Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Andre Lamal

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zavjet šutnje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.14
7
0.00

Nadnaravni triler o potomcime moćnih obitelji iz New Englanda u režiji već zaboravljenog Renny Harlina.

Potomci uspješnih obitelji iz grada Ipswicha su već stoljećima legende na Spencer akademiji. Zgodni i popularni četiri prijatelja vuku korijene iz osnivačkih obitelji
nekadašnje kolonije iz koje je nastao grad Ipswich, naseljene u 17. stoljeću. Još iz tog vremena ove četiri obitelji skrivaju tajnu o svojim nadnaravnim moćima. 

Njihovi potomci - Kaleb (Steven Strait), Reid (Toby Hemingway), Tyler (Chace Crawford), i Pogue (Taylor Kitsch) - su naslijedili moći koje su se prvi put manifestirale kada su dječaci navršili 13 godina. Ukratko, oni mogu učiniti sve što požele. Kako se bliže 18. godini, oni se pripremaju za 'rast', što znači da će njihove moći ojačati.
No ta moć je zavodljiva i uzrokuje prerano starenje sa svakim korištenjem. Vođa Kaleb nastoji spriječit prijatelje da magiju koriste uzaludno, ali kad školska godine počne, čudna događanja i instinkt govore Kalebu da netko koristi vrlo moćnu magiju.
Istovremeno, Kaleb počinje razvijati osjećaje prema novoj učenici Sarah (Laura Ramsey). Na Kalebov užas, Sarah postaje pijun u borbi sa potomkom pete osnivačke obitelji Ipswicha, za koju se mislilo da je izumrla za vrijeme Salemskog suđenja vješticama. Da li je Kaleb dovoljno snažan da zadrži svoju moć i sačuva svoju obitelj i prijatelje na sigurnom, ili će podleći ovoj nooj prijetnji i žrtvovati sebe?