Harold i Kumar - bijeg iz Guantanama - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Harold i Kumar - bijeg iz Guantanama

Harold i Kumar - bijeg iz Guantanama

Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay (2008.)

New Line Cinema / Continental film

102' avantura, komedija

Režija:           Jon Hurwitz i Hayden Schlossberg

Uloge: John Cho, Kal Penn, Rob Corddry, Roger Bart, Neil Patrick Harris

Scenario:        Jon Hurwitz i Hayden Schlossberg

Producent/i:   Greg Shapiro, Nathan Kahane

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Harold i Kumar - bijeg iz Guantanama

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.27
15
0.00

johnny08 11.03.2010 Ocjena recenzije : 3.0

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay

Prvi film o 'Haroldu & Kumaru' je bio solidna komedija, drugi film o interesantnom dvojcu je ipak korak unazad. Kako to obično biva sa nastavcima, teško je napisati nešto originalnije pa se tako i ovdje upada u niz sličnih situacija iz prvog dijela koje su podebljane provokativnijim šalama na račun Amerike, terorista, južnjaka, policajaca, Ku Klux Klana, Busha i ostalih; kako problema prosječnih Amerikanaca sa etničkom pripadnosti sunarodnjaka, tako i aktualne politike Amerike prema tim problemima. Marihuana je i dalje u centru priče iako se čini da su ovdje glavni likovi ozbiljniji, što se zasigurno ne može reći za većinu vremena apsurdne situacije u koje upadaju i likove koje sreću na putu. Naslov filma je pomalo bezvezan jer se radnja održava u Guantanamo Bayu pune 3 minute, a i novi redateljski dvojac Hurwitz/Schlossberg (ujedno i scenaristi) su ipak debitanti što je i vidljivo u podosta scena. Postoji dakako i romantični zaplet cijele priče koji je dosadan i predvidljiv pa u cjelini drugi dio 'Harolda & Kumara' ne nudi ništa novo osim ponovnog ujedinjavanja simpatičnih likova u prežvakanom materijalu. Sve je tu očekivano, pa 'Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay' ne može dobiti preporuku, ali i kao takav je svakako bolji od većine teen gluparija sa sličnom temom (npr. 'Eurotripa' kojeg i sami ismijavaju).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 30.11.2008 Ocjena recenzije : 0.0

loše

Ovo je jedan od onih filmova koji te iritiraju tako što pokušavaju biti smiješni a nisu. Ovaj film baziran je na usiljenom kvazi-humoru seksističko/rasističko/zahodskog humora. Dva protagonista završe u zatvoru iz kojeg nakon pet minuta bježe pritom upadajući iz avanture u avanturu, a sve to prožima nekakvi usiljeni humor u kojem će uživat priglupi tinejđeri za koje je ovaj film i pravljen. Dva glavna glumca su toliko antipatična i isprazna da je film teško podnositi. Ukratko, smeće od filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mydyingbride 17.11.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Humor?!

Svakako film čiji humor neće svatko "progutati"!Po mom mišljenju ovo je jedna od boljih komedija koje su nam punuđene za naše male ekrane u zadnjih nekoliko tjedana.Tko voli filmove poput serijala Američke pite,svakako neka pogleda još jednu avanturu zanimljivog dvojca Harolda i Kumara!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dban1309 13.11.2008 Ocjena recenzije : 5.0

kako to rade Ameri

Harold i Kumar su prijatelji koji definitivno znaju kako se upada u nevolje. Jedna glupa spravica za konzumiranje droge koju su donjeli u zrakoplov, dovela ih je do zloglasnog zatvora na Kubi, od kuda su uspjeli pobjeći. Od tada počinje luda potjera između prijatelja koji jure u Teksas kako bi ih prijatelj spasio od glupe potjere i ludih amera, policajaca, detektiva, koji su zaluđeni terorom, njih dvojicu proglasili najvećim teroristima.
Komedija zahodskog humora, koji je toliko glup da je čak i smješan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

CityKino 06.11.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Teroristi

Iako se ovdje radi o sprdačini na temu „amerikanaca i terorista“, moram priznati da je komedija dosta dobro napravljena s obzirom da je u njoj kombinirano sve već viđeno (dva debila upadaju u nevolje, zatim niz sexističkih, rasističkih ispada – i sve to popraćeno sa velikim dozama marihuane….) Pa čak unatoč tom „marihuana“ humorom koji meni već lagano ide na k…., ima nekoliko dobrih provala…

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: