Seks br. 101 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Seks br. 101

Seks br. 101

Sex and Death 101 (2008.)

Anchor Bay Entertainment/Blitz film i video

100' komedija

Režija:           Daniel Waters

Uloge: Winona Ryder, Simon Baker, Leslie Bibb, Julie Bowen, Sophie Monk, Mindy Cohn, Dash Mihok, Patton Oswalt, Tanc Sade, Neil Flynn, Corinne Reilly, Marshall Bell, Robert Patrick Benedict, Frances Fisher, Natassia Malthe

Scenario:        Daniel Waters

Producent/i:   Cary Brokaw, Elizabeth Zox Friedman, Greg Little

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Seks br. 101

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
8
0.00

markoboban 20.06.2014 Ocjena recenzije : 5.0

Sve je na spisku

Daniel Waters potpisuje svoj drugi dugometražni film, po sopstvenom scenariju ('Heathers', 1988.).U žiži interesovanja nalazi se uspešni mladi čovek, koji uskoro namerava da kruniše svoju vezu s šarmantnom verenicom Fionom (Julie Bowen). Brak je na pomolu.Međutim, kada neočekivano dobije e-mail sa podužim spiskom ženskih imena i prezimena, Roderick Blank (Simon Baker) se prepušta iskušenjima koje mu je namenila sudbina...Vedra komedija koja se bavi vezama za jednu noć, tretiranju žena poput najobičnijih seksualnih objekata.Ali, narativ se razvija u nešto više, jer glavni baja prelazeći s jednog na drugo ime sa spiska, počinje da shvata šta zapravo želi.Onu pravu ženu, ljubav svog života.Zvuči otrcano zar ne? To jeste glavna mana ovako koncipiranih komedija, jer aluzije na seks (tako reći, bilo s kim i bilo gde), kasnije evoluiraju u istinsku ljubav (dok se zavodnik ili zavodnica ne opameti tj. mentalno sazri). Dakle, scenario je tanak, iz razloga što je postavka takva da uglavnom sve izgleda prosto i banalno, a tek na trenutke ponešto ispadne i duhovito.Ok, sama ideja kao polazna tačka zapleta jeste neobična, jer fora sa spiskom zaista i nije tako loša (niti se viđa često). Odabrana glumačka ekipa uprkos hendikepu, zbog suženih okvira same priče, izvukla je prilično iz svojih likova. Simon Baker je šmekerski oslikao naslovnu rolu, jer je Blank emotivan tip, koji lako prelazi iz stanja euforije u stanje depresije (i obrnuto).A njemu je pošlo za rukom da uz pomoć grimasa i gestikulacija, kao i putem britke retorike, postigne zapažen performans.Od brojnih ženskih likova vredna pažnje je nekonvencionalna Miranda Storm, doktorka, intelektualka, koju je simpatično odigrala lepa Leslie Bibb.Imajući u vidu da se ovde sve vrti oko seksa, onda moram da pohvalim ljude zadužene za kasting što su dali epizodnu rolu, bezobrazno zgodnoj plavuši koja izmamljuje uzdahe jačeg pola.Naravno, mislim na Sophie Monk.U suštini, reč je o još jednoj američkoj praznoglavoj zabavi, koja nastoji da izazove reakcije na račun golotinje, vulgarnosti i nekoliko izlizanih fora na temu seksa.Ali to ne može da nas ozbiljnije preokupira u trajanju od blizu dva sata.Prozirna, pitka komedija, koja će zadovoljiti ukuse samo onih što nisu probirljivi i ne traže mnogo, osim obične, relaksirajuće zanimacije, a koja će pasti u zaborav odmah nakon odjavne špice.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dalija N 18.09.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Nije loš

Ništa dubokoumno, pitka zabava za dosadnu večer, vidjela sam i puno dosadnijih ostvarenja koja se nazivaju komedijama. Simon Baker nije za odbaciti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: