Roker - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Roker

Roker

The Rocker (2008.)

20th Century Fox/Continental film

102' komedija, glazbeni

Režija:           Peter Cattaneo

Uloge: Rainn Wilson, Christina Applegate, Josh Gad, Teddy Geiger, Jane Lynch, Emma Stone, Jason Sudeikis, Howard Hesseman, Jeff Garlin, Bradley Cooper, Lonny Ross, Will Arnett, Fred Armisen

Scenario:        Ryan Jaffe, Wallace Wolodarsky, Maya Forbes

Producent/i:   Shawn Levy, Tom McNulty

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Roker

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
6
0.00

'Seks, droga i rock 'n' roll!' glavni je moto svakog poštenog rokera, ali naš Fish bio bi zadovoljan i bez droge i seksa.

Kada prvo upoznajemo Fisha, on i njegov bend Vesuvius su na vrhuncu svoje slave tijekom osamdesetih - izbacuju hitove, ponosni su na svoju golemu kosu, šalove i nemoguće uske kožne hlače. No, taman pred novi veliki uspjeh benda, Fisha izbacuju iz ekipe. Preskačemo dvadeset godina u budućnost i bivši nadareni bubnjar, koji je živio, jeo, disao, spavao i, najviše od svega, znojio se za rock 'n' roll, radi danas za osiguravajuće društvo i živi sa svojom sestrom, njenim mužem i nećakom Mattom.

Ukratko, Fish je slomljen čovjek koji je zaglavio u krizi srednjih godina. No, kada sazna da Mattov bend, A.D.D., traži novog bubnjara, Fish se dobrovoljno javlja. Zapravo, doslovce preklinje za priliku. Fish je preko dvadeset godina stariji od ostalih članova benda, no ipak, on nekako upotpunjuje A.D.D., koji čine zamišljeni pjevač Curtis, super-štreber Matt, ironična postmodernistička punkerica Amelia, i sada prastari roker Fish.

Zbog Fishove neobične navike da na probama svira bez odjeće (i njegovom novom nadimku 'Goli Bubnjar') A.D.D. postaje Internet senzacija. Ubrzo kreću na svoju prvu turneju – na kojoj ih prati Curtisova mama, Kim. No, dok Fish ponovno živi rock 'n' roll život koji je uvijek smatrao da ga zaslužuje, on započinje putovanje koje će ga odvesti do nečega što nije niti smatrao mogućim – odrastanja.


'Roker', trailer

'Rokera' je režirao Peter Cattaneo ('Skidajte se do kraja', 'Sretan bijeg'), a scenarij su napisali Maya Forbes, Ryan Jaffe i Wallace Wolodarsky, koji je do sada radio na popularnoj animiranoj seriji 'Simpsoni'. I, ako je suditi prema internet stranici Rotten Tomatoes, cijela ekipa je odradila solidan posao.

'Rokerova' ocjena glasi 39%, a opće mišljenje kaže da je ovo film predvidljive i jeftine priče te da svi napori glumaca padaju u vodu upravo zbog tog razloga. Ovdje treba napomenuti da se film dopao običnoj publici te je njihova ocijena vrlo visoka – 81%. New York Post ovako je opisao ovu glazbenu komediju: 'Zabavna i simpatična ljetna komedija koja će vas nasmijati, iako je sasvim očita činjenica da je potpuna kopija 'Rock'n'roll škole.' Mnogi kritičari su vidjeli upravu tu sličnost 'Rokera' sa Jack Blackovom uspješnicom, a bilo je i onih kojima se film nije uopće svidio. Među njima je i Los Angeles Times koji tvrdi: 'Baš kao i glavni protagonist, film je pomalo spor, a radnja je zastarjela.' Doduše, postoje i oni koji misle da je i rock zastario...

zl.m.