Matrix Reloaded - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Matrix Reloaded

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003.)

Warner Bros. / ISSA film i video

138 min. ZF

Režija:           Andy Wachowski, Larry Wachowski

Uloge: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Monica Bellucci

Scenario:        Andy Wachowski, Larry Wachowski

Producent/i:   Andy Wachowski, Larry Wachowski, Bruce Berman, Grant Hill, Andrew Mason

Linkovi: imdb

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.35
62
0.00

"Što ako ovaj rat može zavrišti sutra? Ne isplati li se za to boriti? Ne isplati li se zato umrijeti?"

Thomas “Neo” Anderson (Keanu Reeves) donio je tešku odluku kad je odlučio postaviti pitanje koje su Morpheus (Laurence Fishburne) i Trinity (Carrie-Anne Moss) postavili prije njega. Da traži i prihvati istinu. Da se oslobodi Matrixa.
Sve počinje izborom.

U drugom poglavlju trilogije Matrix, Neo bolje vlada svojim neobičnim moćima dok Zion pada u ruke Vojske Strojeva. Samo nekoliko sati dijeli posljednju ljudsku enklavu na Zemlji od 250,000 Sentinela programiranih da unište čovječanstvo. No građani Ziona, ohrabreni Morpheusovim uvjerenjem da će Odabrani ispuniti Oracleovo proročanstvo i okončati rat sa Strojevima, polažu sve nade i očekivanja u Nea, kojeg muče uznemiravajuće vizije dok pokušava pronaći pravi način djelovanja.

Ne vidimo smisao izbora kojeg ne razumijemo.

Ojačani ljubavlju i samopouzdanjem, Neo i Trinity se vraćaju u Matrix s Morpheusom i oslobađaju arsenal svojih neobičnih sposobnosti i oružja protiv sistematske sile represije i eksploatacije. No snažne figure u Matrixu odbacuju mogućnost izbora, izbjegavajući tako odgovornost koju ona donosi.

Izbor je iluzija nastala između onih koji imaju moć i onih koji nemaju.

Postoje i prognanici kao što je Agent Smith (Hugo Waving), koga čvrsta povezanost s Neom tjera na neposluh prema sustavu koji ga želi izbrisati.  Potaknut humanošću koju je nekada prezirao, Smith je spreman uništiti sve što stoji na putu njegovoj osveti.

Što žele svi koji imaju vlast? Još više vlasti.

U spoju ljubavi i istine, vjere i znanja, svrhe i razloga, Neo mora slijediti put koji je izabrao.  “Što ako ne budem mogao?” pita se.  “Što ako ne uspijem?” 
Onda će Zion pasti.