Edo Maajka - Sevdah o rodama - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Edo Maajka - Sevdah o rodama

Edo Maajka - Sevdah o rodama

(2007.)
52' dokumentarni, biografski

Režija:           Silvio Mirošničenko

Uloge: Edo Maajka

Scenario:        Silvio Mirošničenko

Producent/i:   Hrvoje Habeković

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi:

www.edomaajka.com

www.mirosnicenko.tk

Edo Maajka - Sevdah o rodama

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Višestruko nagrađivani dokumentarni film o hrvatsko-bosanskom reperu Edinu Osmiću, poznatijem kao Edo Maajka.

Dokumentarac prati repera Edu Maajku od rodnog Brčkog do Novog Pazara gdje treba održati prvi koncert takve vrste u tom dijelu Sandžaka. Prvi hrvatski dokumentarac koji tematizira hip-hop/rap glazbu i koji otkriva do sada nepoznate autobiografske podatke o Edi Maajki.

Dokumentarac je na ovogodišnjem Festivalu rock filma DORF u Vinkovcima osvojio nagradu za najbolji film, na Danima hrvatskog filma 2008. nagradu za najbolju montažu, a na Liburnija film festivalu 2007. nagradu publike. Prikazan je na Motovun film festivalu 2007., ZagrebDoxu 2007. i na mnogim drugim festivalima. U sklopu ovogodisnjeg Pula film festivala 2008., prikazat će se u programu nagrađenih filmova sa DHF-a.

Redatelj i scenarist Silvio Mirošničenko je radio kao scenarist na dječjem filmu 'Duh u močvari' Branka Ištavančića, gdje je bio i asistent redatelja. No najpoznatiji je po svojim nagrađivanim dokumentarcima ('Čuvar tegljača', 'Ophodar pruge', 'Na putu straha') i televizijskim uradcima ('Lica obilježena vremenom', 'Punk mama', 'Mama je mama', 'Burza', serija 'Blago krša').