Dani katastrofe - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dani katastrofe

Dani katastrofe

Southland Tales (2006.)

Samuel Goldwyn Films, United International Pictures, Sony Pictures Releasing

144' komedija, drama, ZF

Režija:           Richard Kelly

Uloge: Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar, Janeane Garofalo, Amy Poehler, Kevin Smith

Scenario:        Richard Kelly

Producent/i:   Judd Payne, Bill Johnson, Jim Seibel

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dani katastrofe

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
3
0.00

Pomalo bizarna, apokaliptična priča Richarda Kellyja smještena u Los Angeles na pragu katastrofe.

Ime Richarda Kellyja donedavno je bilo gotovo potpuno nepoznato no onda mu se dogidio 'Donnie Darko', film o putovanju kroz vrijeme, kraju svijeta i misterioznom zecu koji je u kratkom roku stekao kultni status postavši jedna od omiljenih tema forumaša filmofila.

Radnja njegovog s velikim nestrpljenjem očekivanog novog filma smještena je u 2008. godinu (dvije godine nakon što je film snimljen), točnije nekoliko dana prije proslave Dan Nezavisnosti u Los Angelesu. U gradu koji se nalazi na pragu socijalne, ekonomske i ekološke katastrofe pratimo Boxer Santarosa (Dwayne 'The Rock' Johnson), akcijsku zvijezdu koja pati od gubitka pamćenja.

Dolazi u kontakt sa Krystom Now (Saraj Michelle Gellar), porno glumicom koja nastoji pokrenuti vlastiti reality show. U tome ju sprječava David Clark (Sean William Scott), načelnik policije koji je pak ključna osoba ispred velike urote smještene u pozadini.

Kellyju su se iza kamere pridružili brojni kolege iz Darka, no ni to nije pomoglo na premijeri u Cannesu 2006. Film je doživio jako loše kritike što je ponukalo Kellyja da se poigra redateljskim škarama. Izbacio je dvadesetak minuta filma te je unio još neke promjene kako bi ga bilo lakše pratiti. Zanimljivo, čak je i glavna zvijezda fima, Dwayne Johnson, izjavio da mu scenarij nije jasan. Nadamo se da mu je nakon nove verije jasniji.

i.k.