Luda lova - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Luda lova

Luda lova

Mad Money (2008.)

Overture Films

104' komedija, krimi

Režija:           Callie Khouri

Uloge: Diane Keaton, Queen Latifah, Katie Holmes, Ted Danson, Adam Rothenberg, Stephen Root, Roger Cross, Christopher McDonald, Finesse Mitchell

Scenario:        Glenn Gers

Producent/i:   James Acheson, Jay Cohen, Frank DeMartini

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Luda lova

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.73
15
0.00

Gadno je to - imati pa nemati. Kada se navikneš na luksuzan život, a onda se odjednom nađeš pred bankrotom.

Bridget Cardigan (Diane Keaton) živjela je mirnim i spokojnim životom kućanice sve dok je jednog dana nije šokirala neugodna vijest. Saznala je da se ona i njezina obitelj nalaze pred bankrotom, a možda izgube i kuću zbog toga što njen suprug Don (Ted Danson) nije uspio zadržati svoj dosadašnji posao. Sada se i ona mora zaposliti te napustiti čari života visoke srednje klase kakve joj je pružala dosadašnja suprugova plaća. Problem je u tome što Bridget jedino ima iskustva kao predana i brižna majka i žena. Pošto okrutno kapitalističko tržište rada ne cijeni baš previše te kvalitete, jedini posao koji je mogla pronaći bio je onaj domara u Američkoj nacionalnoj banci novčanih rezervi.

Bridget uskoro shvaća da taj posao nije nimalo lak, a još se mora i poštivati radno vrijeme te kruta radna pravila. No, ipak nije sve tako crno. Na poslu upoznaje svoje kolegice i shvaća kako njih tri imaju dosta toga zajedničkog. Nina (Queen Latifah) je samohrana majka koja odgaja dvoje djece, a Jackie (Katie Holmes) je živahna i bezbrižna mlada djevojka koja nema što za izgubiti. Njih tri se sprijatelje te odluče iskoristiti i prevariti bankovni sistem i njihove nadređene koji ih podcjenjuju. Naime, njihov posao je uništiti sve stare novčanice koje dolaze u banku kako bi se zami jenile novima, a one pronađu način kako prošvercati taj novac iz strogo čuvane banke. Kako vrijeme prolazi, one su sve bogatije i čini se da su počinile savršen zločin, sve dok jedna mala pogreška ne uzbuni vlasti. Sada tri prijateljice moraju pronaći način kako zadržati novac i ostati jedan korak ispred zakona.


'Luda lova', trailer

Zanimljivo je da se film bazira na stvarnim događajima, a njih je u scenarij uvrstio Glenn Gers ('Slom'). Režiserskom palicom dirigirala je Callie Khouri (Oskarom nagrađena za scenarij 'Theleme i Louise'), a casting je zbilja raznolik - dosjetljivu trojku banditosica predvodi oskarovka Diane Keaton ('Annie Hall', 'Ljubav nema pravila'), a tu su i Queen Latifah (nominirana za Oskara za najbolju sporednu glumicu u 'Chicagu') i Katie Holmes ('Hvala što pušite', 'Predsjednikova kći'). Cijeli paketić doima se solidnim pa smo se zbilja nadali boljim kritikama i većoj zaradi na kinoblagajnama.

Iako 'Luda lova' kod publike stoji poprilično dobro, negativnih komentara profesionalnih kritičara ima na sve strane, a ovo su samo neki od njih – 'Katie Holmes u filmu izgleda katastrofalno, a glumi još gore, osim ako ovo nije dokumentarac o lobotomiji' (New York Post), 'izrežirano na čudan i pogrešan način' (New York Times), a ako mislite da se ovaj film nije svidio samo Newyorčanima, tu je i komentar Washington Posta koji vas upozorava: 'Nećete se baš previše zabaviti.' Iako, nama se baš nekako čini zabavna ideja maznuti hrpu para bez po' muke...

zl.m.