Samo preko nje mrtve - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Samo preko nje mrtve

Samo preko nje mrtve

Over Her Dead Body (2008.)

New Line Cinema

95' komedija, fantastika, romansa

Režija:           Jeff Lowell

Uloge: Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell, Lindsay Sloane, Jason Biggs

Scenario:        Jeff Lowell

Producent/i:   Paul Brooks, Scott Niemeyer, Peter Safran, Norm Waitt

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Samo preko nje mrtve

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.94
18
0.00

Dvije žene bore se za ljubav i naklonost jednog muškarca. Jedna od njih je mrtva, a druga je medij. Horor? Ne, romantična komedija.

Kate (Eva Longoria) je lijepa, ali i prilično zahtjevna žena koja je opsesivno opterećena i najsitnijim detaljima u životu. Ona se upravo treba vjenčati s Henryem, bezbrižnim veterinarom i jedinom osobom koja ima sposobnost smiriti je tijekom kaotičnih priprema za vjenčanje. Kate i Henry se odlično slažu, no sudbinu je ipak nemoguće predvidjeti. Pa tako, na sam dan vjenčanja, na Kate pada ledena skulptura anđela koja ju ubije, a jadan Henry pada u tešku depresiju. Godinu dana kasnije, vidno traumatizirani Henry još uvijek nije u stanju nastaviti s normalnim životom. Stoga ga njegova sestra Chloe uvjeri da mu je potrebna dozvola Kateinog duha da započne novi život.

Nakon sestrinog nagovaranja Henry pristane upoznati Ashley, vidovnjakinju, koja uz taj posao vodi i tvrtku za catering zajedno sa svojim najboljim prijateljem, homoseksualcem Danom (Jason Biggs). Nakon prvog bezuspješnog pokušaja uspostavljanja kontakta s Kateinim duhom, Chloe odluči pomoći Ashley tako da ukrade Katein dnevnik. Obmanjujući na taj način Henrya, Ashley ostane zapanjena kad se Katein duh zaista pojavi i počne s njom komunicirati, a uz so je i vrlo nezadovoljna i posesivna. Budući da Ashley počinje pokazivati simpatije prema Henryu, Kate poludi i nastoji učiniti sve ne bi li joj zagorčala život i spriječila je da se približi njezinom zaručniku. No, ne sluti da to neće biti nimalo jednostavno.


'Samo preko nje mrtve', trailer

Što se castinga tiče, Eva Longoria Parker ('Kućanice', 'Teška vremena') odmah je prihvatila ulogu uz komentar 'Vrlo rijetko dobijete priliku glumiti osobu čiji karakter ima toliko nijansi.' Tu su i ostala dva člana paranormalnog ljubavnog trokuta, Lake Bell ('Bostonsko pravo') – mlada glumica koja se prijavila na audiciju čim je čula da je Longoria prihvatila ulogu i Paul Rudd ('Zalomilo se', 'Junfer u četrdesetoj') za kojeg kritičari tvrde da je ostavio najbolji dojam.

A što se ukupnog dojma tiče, kritičari interent stranice Rotten Tomatoes nisu nimalo oduševljeni (13%) te je opće mišljenje kako ovom filmu jednostavno fale sastojci koji bi ga učinili uspješnom romantičnom komedijom. No, mi znamo da to vama nije dosta pa evo što kažu pojedinci – 'nedostaje humora i romantike' (Hollywood Reporter), 'gluma Eve Longorie je iritantna i dosadna' (Newark Star-Ledger) i 'zasada najgori film ove godine' (New York Daily News). Obzirom da je tek svibanj, gorih filmova ćete ove godine svakako vidjeti, a ni ovaj vas neće toliko razočarati ako ga pogledate imajući na umu da je ovo samo još jedna serijski odštancana romantična komedija.

zl.m.