Dani slave - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dani slave

Dani slave

Old School (2003.)

DreamWorks Home Entertainment / Blitz film i video

91 min. komedija

Režija:           Todd Phillips

Uloge: Luke Wilson, Will Ferrell, Vince Vaughn, Seann William Scott

Scenario:        Todd Phillips, Scot Armstrong

Producent/i:   Daniel Goldberg, Joe Medjuck, Todd Phillips

Linkovi: imdb

Dani slave

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.69
16
0.00

DragonRage 17.08.2005 Ocjena recenzije : 2.33

Godfather, Pišurija!!!!

E ovo se zove komedija,fakat jedan od najsmješnijih filmova koje sam gledao u posljednje vrijeme.Ovo je još jedna odlična komedija od takozvanog "Frat Packa" čiji članovi su kao što vjerovatno več večina vas zna Luke i Owen Wilson,Will Farell,Ben Stiller i Vince Vaughn.Svi osim Stillera i Owena nastupaju u ovom filmu,i odlični su.Nezam tko je bolji od ove trojce,dobročudni i simpatični Luke Wilson,ludi i otkačeni Will Farell ili Cool zajebant Vince Vaungh.
Za one koji neznaju od "Frat Packovci" su zajedno nastupili i u Zoolanderu, Starsky & Hutch te odličnu komediji Pazi Lopta.Doduše nije uvike cijela ekipa na okupu,ali neki se barem pojave u cameo ulogicama.
Neke posebne priče u filmu zapravo i nema več se ona svodi na zafrkanciju,tulume,prijateljstvo i općenito zabavu,no tu se naravno nađe neka osoba,ovog puta je u pitanju mrzovoljni i osvetoljubivi dekan koji sve to želi spriječiti.
Gegovi su prvoklasni i urnebesno smiješni,a neki i posebno pamtljivi(npr. Farellova gimnastička točka i pjevanje na groblju,ma zapravo on ima najbolje štoseve).A usto su popračeni odličnim soudtrackom.
Svoj doprinos cijelom filmu i ekipi je dao i Seann William Scott jednom malom ulogicom u zbilja nezaboravnoj sceni( u kojoj je naravno i Farell) te reper Snoop Dogg,koji je več nastupao u i Starsky & Hutch,a manju ulogicu ima i Elisha Cuthbert iz serije 24 i Kuće Voštanih Figura te Juliette Lewis.
Redatelj je Todd Phillips koji je ujedno koscenarist filma uz Scota Armstronga.Za one koji neznaju Phillips je režirao Starsky & Hutch i Put do zrelosti,zato ti filmovi imaju sličan humor.
Dakle radi se o jednoj zbilja urnebesnoj i necenzuriranoj(kako i piše na omotu DVD-a)komedijici koja govori o običnim ljudima i njihovim životima i problemima koji će vas nasmijati do suza.
Svakako preporučam svima koji nisu pogledali ovaj film još, da to učine u skorije vrijeme,nečete požaliti 15 kuna za DVD-e u videoteci.
jedino se moram požaliti na debilni prijevod, inače..
Old School Rooocckss!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lars von trier fan 29.07.2005 Ocjena recenzije : 1.0

SOLIDNA KOMEDIJA

Ovo je poprilično zabavna komedija uz koju ćete se nasmijati, iako se nećete valjati po podu. Glumački nastupi su dosta dobri, baš kao i režija. Šteta, ali ovaj film nalikuje na Put do zrelosti, a ponekad i na Američku pitu. Film dobro funkcionira kao neobavezna zabava, ali nije ništa više od toga...

Ocjena filma: 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matha 29.06.2004 Ocjena recenzije : 5.0

prijevod??

Konačno sam na filmski.net naletila i na ovaj film! Dugo me držalo odlično raspoloženje i smijeh kad sam pogledala ovaj film i tražila sam ga već na site-u da poručim ljudima kako je pred njima jedna ozbiljno smiješna pričica! No, razočarao me prijevod naslova! Dani slave? Tko god je to izmislio nije nikad u životu gledao dobar film! No, moram reći da se lošim prijevodom ovaj puta nije ništa narušilo jer mi svi više ili manje znamo engleski. Moja ocjena je 5!
Evo zašto! Luke Wilson je HOT, Vince Vaughn ima najzanimljiviji lik, a Sean William Scott se i nije morao pojaviti jer ostatak ekipe nasmijava jako dobro, no kad je već tu--- scena s ponijem je o+d+l+i+č+n+a!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: