Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta

Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta

27 Dresses (2008.)

Twentieth Century Fox / Continental film

107' komedija, romansa

Režija:           Anne Fletcher

Uloge: Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman, Ed Burns, Melora Hardin, Judy Greer

Scenario:        Alice Brosh McKenna

Producent/i:   Gary Barber, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
28
0.00

Isplati li se u životu uvijek biti dobar i paziti na svačije želje i prohtjeve? Jane je upravo takva, ali stvari se mijenjaju kada je u pitanju muškarac.

Jane (Katherine Heigl) je živahna stanovnica New Yorka s odličnim poslom, stanom i kolekcijom ružnih haljina za djeveruše koje nikada više neće obući. Toliko je uključena u tuđe ljubavne živote da željno iščekuje bilo kakvo vjenčanje. Tome svjedoči Kevin, novinar (James Marsden) koji shvaća da mu je prvorazredna priča o vječnoj djeveruši prilika za napredovanje.

Janein uredno organiziran život postaje sve samo ne to kada seksi mlađa sestra Tess (Malin Akerman) stigne iz Europe i odmah zarobi srce Georgea, Janeinog šefa (Ed Burns). 'Uvijek na usluzi Jane' uskoro bude angažirana da planira još jedno vjenčanje, no dolazi do ozbiljnih komplikacija jer je ona potajno zaljubljena u Georgea.


'Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta', trailer

Scenarij 'Zauvijek djeveruše, nikad nevjeste' napisala je Aline Brosh McKenna ('Vrag nosi Pradu'), a režije se uhvatila Anne Fletcher ('Step Up'). Ovaj ženski tandem odlučio je za glavnu ulogu angažirati dobitnicu Emmya, Katherine Heigl ('Zalomilo se', 'Uvod u anatomiju'), a tu su još i Malin Akerman ('Zavodnik'), Ed Burns ('Spašavanje vojnika Ryana') i James Marsden ('X-Men').

Ako je suditi prema hvalospjevima producenata, 'Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta' sadržava sve potrebne elemente za jednu uspješnu romantičnu komediju. Oni tvrde da ovaj film donosi najdražu žensku heroinu još od 'Dnevnika Bridget Jones', da posjeduje onaj faktor 'hoće li ili neće' te da nudi pregršt urnebesnih situacija u koje upadaju likovi prije samog vjenčanja.

A ako je suditi prema kritičarima, sadržava sve potrebne elemente za krah na kinoglagajnama. Na internet stranici Rotten Tomatoes dopalo mu je 37% te je opisan kao klišej koji će biti brzo zaboravljen. Bill Clark ga je na FromThe Balcony.com pohvalio riječima 'naravno da je predvidljiv,ali što ste očekivali od ovakvog filma? Ipak je ovo romantična komedija koja mora imati sretan završetak'. Sean Burns iz časopisa Philadelphia Weekly bio je nešto izravniji pa se osvrnuo na pretjeranu sladunjavost i nazvao ga 'pornićem, ali za žene'.