Izbori 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Izbori 2

Izbori 2

Hak se wui yi wo wai kwai (2006.)

Tartan Films / Discovery film i video

92' krimi, drama, triler

Režija:           Johnnie To

Uloge: Louis Koo, Simon Yam, Nick Cheung, Lam Suet

Scenario:        Nai-Hoi Yau, Tin-Shing Yip

Producent/i:   Dennis Law, Charles Heung, Johnnie To

Zemlja:          Hong Kong

Linkovi: imdb

Izbori 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Nastavak uspješnog krimića o hongkohškim trijadama bavi se spletkama oko izbora nasljednika drevne trijade.

Sa poviješću trijada u Hong Kongu upoznajemo se kratkim izletom u 19. st. u vrijeme kada su kineski imigranti dolazili u britanski koloniju te se okupljali u trijade kako bi se zaštitili.

Oba Toova filma bave se borbom za vlast u drevnoj hongkoškoj triadi Wo Sing poznatoj po običaju da stariji glavešine biraju nasljednika koji će upravljati dvije godine. Upravo toliko vremena nakon prvog filma nastavlja se radnja nastavka izravno se vežući na jedinicu.

Nakon što aktualni vođa Lok objavi da će između petero svoje kumčadi izabrati nasljednika, u prvi plan izbija Jimmy, ambiciozni, inteligentni poduzetnik s one strane zakona koji održava dobre odnose i sa vlastodršcima. No Jimmy ima druge planove te izlazi iz utrke ne bi li krenuo u proces legalizacije svojih poslovnih aktivnosti.

Lok se na to okreće održavanju vlasti i kršenju stoljetne tradicije koja nalaže da mora izabrati novog nasljednika. U tu će se svrhu poigrati sa službenim kandidatima nastojeći ih dovesti u sukob istovremeno hineći da ih podupire. To će, naravno, dodatno zakomplicirati situaciju.

i.k.