Roxanne - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Roxanne

Roxanne

Roxanne (1987.)
107' komedija, drama, romansa

Režija:           Fred Schepisi

Uloge: Steve Martin, Daryl Hannah, Shelly Duvall, Rick Rossovich

Scenario:        Steve Martin

Producent/i:   Steve Martin

Zemlja:          Sad

Linkovi: imdb

Roxanne

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

Voljeni i poštovani vatrogasni šef gradića Nelsona, C.D. Bales (Steve Martin) ima problem - veliki nos koji ga jako smeta. U grad stiže prekrasna Roxanne (Daryl Hannah) kako bi promatrala komete, no zainteresira se za još jednog došljaka, tek pristiglog profesionalnog vatrogasca Chrisa (Rick Rossovich).

Roxanne povjeri C.D.-ju tko joj je zapeo za oko, a kada za to sazna Chris, nagovori C.D.-ja da u njegovo ime ljepotici napiše ljubavno pismo. Međutim, ono što Chris ne može ni pretpostaviti, jest to da će C.D. u pismu otkriti svoje osjećaje prema Roxanne. Ona se počinje zaljubljivati u autora pisama, a C.D., pak, ne vjeruje da bi Roxanne mogla voljeti nekoga tko izgleda kao on.

Modernizirana prerada slavne priče o Cyranu de Bergeracu, "Roxanne", slavnog redatelja Freda Schepisija topla je romantična komedija o čovjeku koji je dozvolio svom izgledu da barem na neko vrijeme stane između njega i voljene žene. Spajajući temeljni materijal bezvremenih motiva ljubavi i različitih pokušaja da se do nje dođe sa specifičnostima osamdesetih godina, Schepisi je snimio jedan od svojih najboljih filmova, naslov koji na zanimljivosti nije izgubio ništa ni dvadeset godina nakon premijere. Steve Martin briljira kao nesretni C.D., a Daryl Hannah ovom ulogom podsjeća zašto je bila jedna od najvećih zvijezda osamdesetih godina.