Gremlini 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gremlini 2

Gremlini 2

Gremlins 2: The New Batch (1990.)
106' komedija, horor

Režija:           Joe Dante

Uloge: Zach Galligan, Phoebe Cates, John Glover, Robert Picardo, Robert Prosky

Scenario:        Charles S. Haas

Producent/i:   Michael Finnel, Rick Baker

Zemlja:          Sad

Linkovi: imdb

Gremlini 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Bogataš Clamp želi sagraditi golem trgovački i rekreacijski centar u New Yorku. Na tom se mjestu zbog novog projekta ruši staretinarnica jednoga Kineza, a pritom se na slobodi nađe simpatični gremlin Gizmo.

U dodiru s vodom u laboratoriju genetičara dr. Cathetera iz dobroćudnog Gizma nastane masa zloćudnih gremlina koji uništavaju sve što stignu. U središtu borbe s njima nađe se mladi par, Billy i Kate, kojima gremlini nisu nepoznati...

Nastavak velikog hita je nakon dužeg natezanja sa redateljem Joe Danteom ipak snimljen 6 godina nakon originala. To je i bio razlog slabijeg odaziva publike, koja je u međuvremenu izgubila interes za mala ubojita stvorenja.

Joe Dante je pristao na snimanje filma samo uz maksimalnu autorsku slobodu, te je tako nastavak zamislio kao satiru na potrošačko društvo, kabelsku televiziju i samu filmsku industriju koju je zahvatila manija nastavaka u 80-ima. Tako se i film sprda na vlastiti orginal, što je najvidljivije u sceni gostovanja poznatog kritičara Leonarda Maltina koji je prvi dio poprilično popljuvao, a to isto radi u filmu, pri čemu ga prekidaju gremlini kada upadnu na set.

U svakom slučaju puno vedriji film od orginala, sa  mnogo slapsticka i stripovskog nasilja.